Siunčiami duomenys...

 

Klaipėdos regiono įmonės skatinamos eksportuoti

  • Vakarai LT
  • 2006, lapkričio 14, 19:21

PRANEŠIMAS SPAUDAI

2006 m. lapkričio 14 d.

Net ir įstojus į Europos Sąjungą (ES) Lietuvos verslininkai vis dar pasyviai skverbiasi į Vakarų Europos rinkas. Ieškoti naujų prekybos partnerių, eksportuoti savo produkciją dažniausiai ryžtasi stambios, didelio kapitalo valdomos įmonės. Smulkiųjų ir vidutinių įmonių iš Lietuvos užsienio  rinkoje  - mažuma. 

Nemažai Lietuvos verslininkų nežengia į Europos rinkas, neturėdami pakankamai informacijos bei baimindamiesi, jog partnerių paieška pareikalaus didelių investicijų. Eksportuoti savo produkciją galima ryžtis tik radus patikimą verslo partnerį, išanalizavus potencialias eksporto rinkas. Vienas iš galimų žingsnių išanalizuoti užsienio rinką, užmegzti reikalingus ryšius – dalyvauti mugėse ir parodose užsienyje. Tačiau tokia galimybė ne visiems verslininkams yra prieinama, be to tai - kainuoja nemažus pinigus.

Tam, kad Vakarų Lietuvos smulkiosios ir vidutinės įmonės daugiau sužinotų apie eksporto galimybes ir lengviau galėtų įsitvirtintų užsienio rinkose, Klaipėdos regiono plėtros agentūra įmones kviečia pasinaudoti nemokama galimybe įgyti žinių ieškant partnerių užsienyje ir plečiant eksportą.

Klaipėdos regiono plėtros agentūra įmonėms siūlo dalyvauti nemokamame seminare, tema „Eksporto derybos“ . Seminaro dalyviai praktiškai bus supažindinami su žingsniais, kuriuos įmonė turi žinoti žengdama į užsienio rinkas, kaip derėtis su užsienio partneriais ir laimėti geriausias sąlygas. Susipažinę su eksporto derybų klausimais, verslininkai bus kviečiami į kitos pakopos seminarą „Kaip plėtoti verslą Europoje – verslo etiketas ir verslo santykių ypatumai“. 

Subūrus nemokamuose seminaruose dalyvausiančias įmones, joms ne tik bus nušviečiamos eksporto galimybės, bet ir ieškoma konkrečių partnerių iš užsienio, su kuriais lietuviai galėtų plėtoti verslo ryšius.

Jau dabar planuojama, jog seminaro metu susibūrusi verslininkų gupė 2007 metų sausio 10 – 12 dienomis vyks į verslo misiją Suomijoje, Oulu regione.

Programos INTERREG IIIC projektui E- Teams,  padėsiančiam smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams lengviau žengti į Vakarų Europos rinką, ES skyrė 1,2 mln. eurų. Lietuvai pagal šį projektą skirta apie 130 tūkstančių eurų.  

Klaipėdos regiono plėtros agentūra  kviečia dalyvauti seminare „Eksporto derybos“. Seminaras vyks š.m. lapkričio 16 d. (ketvirtadienį) 08:30 – 11:30 val. Klaipėdos mokslo ir technologijų  parko (H. Manto 84) 101 salėje.

Klaipėdos regiono plėtros agentūra

Andrius Sutinkas

Andrius@manager.lt

„altinis: Vakarai.LT

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.