Siunčiami duomenys...

 

Į „Creditcollect“ kreipėsi skolų neatgaunantys krepšininkai

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 18, 10:05

Pranešimas žiniasklaidai

2007 liepos 18 d.

Trys Lietuvos krepšininkai – Rolandas Jarutis, Virginijus Sirvydis ir Kęstutis Šeštokas – kreipėsi į skolų išieškojimo bendrovę „Creditcollect“ prašydami padėti atgauti skolas iš Limasolio AEL (Kipras) krepšinio klubo. Pastarajam gresia ne tik nepalankūs teismų sprendimai, bet ir FIBA sankcijos.

Krepšininkai kaltina klubą, su kuriuo 2006 metais iškovojo Kipro čempionų vardą, nuo pernykštės vasaros nesumokant sutartyse numatytų premijų bei dalies atlyginimų. Bendra reikalaujama grąžinti suma siekia 30 tūkst. EUR (103,5 tūkst. litų).

„Jau ištisus metus klubas tikina tuoj pervesiantis skolą, tačiau šios kalbos taip ir lieka pažadais. O pastaruosius keletą mėnesių klubo vadybininkas net nebekelia telefono ragelio. Nors sumos nėra didelės, jas atgauti tapo principo reikalu“, - teigia R. Jarutis.

Anot „Creditcollect“ skolų išieškojimo departamento direktoriaus Rolando Rakausko, su Kipro ekipos vadovais bandyta derėtis dėl įsiskolinimo krepšininkams apmokėjimo, tačiau nesėkmingai. O tyrimo metu išsiaiškinus, jog Limasolio AEL yra skolingas ne tik mūsų šalies krepšininkams, bendrovė patarė nedelsti ir padavė klubą į teismą.

„Žaidėjų pretenzijos yra pagrįstos, nes reikalaujamas atlygis yra numatytas sutartyse su klubu. Be to K. Šeštokas bei V. Sirvydis gavo oficialius garantinius raštus, kuriuose klubas įsipareigoja per tam tikrą laikotarpį apmokėti skolas. Tad ekipos vadovai neturi jokios pagrįstos priežasties, kodėl galėtų nesumokėti krepšininkams. O kadangi klubo pažadais tikėti nebegalima, kreipėmės į teismą, kuris turėtų padėti žaidėjams atgauti skolas “, - teigia R. Rakauskas.

Skolų išieškojimo bendrovės specialistas teigia ir anksčiau susidūręs su finansinių įsipareigojimų nevykdančiais krepšinio klubais. „Sėkmė tokiais atvejais priklauso nuo to, ar krepšininkai turi jų reikalavimus pagrindžiančius dokumentus. Šiuo atveju yra teisinis pagrindas išieškoti skolą iš Kipro ekipos“, - sako „Creditcollect“ atstovas.

R. Jarutis prisimena, kad dar jam žaidžiant klube, sykį buvo kilę problemų dėl mėnesį vėluojančių atlyginimų. Tačiau tuomet krepšininkai paprasčiausiai nustojo treniruotis, todėl vadovai suskubo atsiskaityti. Apie kitų Kipro krepšinio ekipų vengimą atsiskaityti žaidėjui girdėti neteko.

V. Sirvydis abejoja, ar Limasolio AEL gali turėti finansinių problemų. „Komanda kasmet dalyvauja FIBA Taurės varžybose, ne pirmus metus rengia FIBA žvaigždžių dienas. Be to, klubą remia stambios Graikijos ir tarptautinės kompanijos. Tad greičiausiai skolų bandoma išvengti ne dėl finansinių problemų, o dėl kitų piktybiškų kėslų“, - svarsto V. Sirvydis.

Jis teigia, kad nuo šių metų FIBA yra išleidusi įsaką, kuris numato, jog žaidėjams įsiskolinę klubai negalės dalyvauti oficialiose tarptautinėse varžybose.

„Panašu, kad žinios apie Limasolio AEL skolas dar nepasiekė FIBA, nes, kiek žinome, Kipro čempionai kitame sezone FIBA Taurės varžybose dalyvaus. Tačiau ketiname informuoti FIBA apie klubo skolas bei tikimės atitinkamos reakcijos iš Federacijos. Tai priverstų klubą atsiskaityti ne tik su  Lietuvos krepšininkais, bet ir su kitais legionieriais, kuriems Limasolio AEL  liko skolinga“, - aiškina „Creditcollect“ skolų išieškojimo departamento direktorius R. Rakauskas.

Apie UAB „Creditcollect“

UAB „Creditcollect“, nuo 1999 iki 2007 metų kovo mėn. veiklą vykdžiusi kaip UAB „Žvilgsnis iš arčiau“, per penkerius metus pasiekė lyderio poziciją Lietuvos kreditų valdymo ir skolų išieškojimo rinkoje. 2006 metais bendrovės apyvarta buvo 3,15 mln. litų.

Bendrovė teikia visas su skolų išieškojimu ir administravimu susijusias paslaugas, taip pat siūlo profesionalias teisines paslaugas. Tarp bendrovės klientų - bankai, draudimo, investicinės, statybų ir kitos bendrovės.

Įmonė priklauso tarptautiniam kreditinės informacijos valdymo bendrovių tinklui „Creditinfo Group“, kuris įsigijęs 100 proc. „Creditcollect“ akcijų.

Žilvinas Bružas

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.creditcollect.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.