Siunčiami duomenys...

 

Šiaulių karinį aerodromą pasieks nauja meteorologinė įranga

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 19, 16:58

Pranešimas žiniasklaidai

2007 liepos 19 d.

Šiaulių kariniame aerodrome iki šių metų pabaigos bus įrengta nauja meteorologinė įranga. Ją už 1,8 mln. litų sumontuos elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“, laimėjusi Lietuvos kariuomenės paskelbtą konkursą minėtai įrangai įsigyti.  

Nors nauji meteorologiniai prietaisai daugiausia skirti kariniams skrydžiams, teigiama, kad įdiegus modernią įrangą ji būtų naudojama ir civiliniams skrydžiams.

„Naujai diegiami sprendimai leis faktines meteorologines sąlygas išmatuoti itin tiksliai bei greitai sudaryti faktinių orų pranešimus, būtinus orlaivių pilotams“, - sako „Fimos“ direktorius Šiaulių regionui Sergejus Bulach.

Įgyvendinant projektą bendrovė įrengs dvi meteorologines aikšteles, kuriose bus matuojama oro temperatūra, santykinė drėgmė, atmosferos slėgis, vėjo kryptis ir greitis. Naujoji įranga taip pat sugebės nustatyti matomumą, debesų aukštį, aptikti perkūniją, stebėti kilimo-tūpimo tako paviršiaus būklę.

Skrydžių valdymo bokšte bus įrengtas centrinis kompiuteris, surenkantis duomenis iš lauke esančių daviklių, bei darbo vietos operatoriams, faktinių orų pranešimus sudarantiems darbuotojams ir įrangą aptarnaujančiam personalui.  

S. Bulach teigia, kad diegiant naują įrangą nebus trikdomas senosios sistemos darbas. „Darbus planuojame vykdyti taip, kad jie netrukdytų naudoti dabar turimą meteorologinę įrangą ir leistų toliau nepertraukiamai vykdyti oro eismą“, - sako S. Bulach.

Šiaulių kariniame aerodrome įrengus pažangią įrangą, jos surenkama informacija bus naudojama ne tik aerodromo reikmėms. Meteorologinius duomenis naudos Lietuvos Hidrometeorologijos tarnyba, stebinti oro sąlygas visoje Lietuvoje ir sudaranti orų prognozes nacionaliniu mastu.

Apie UAB „Fima“

Elektroninių inžinerinių sprendimų lyderė Lietuvoje – bendrovė „Fima“ – teikia duomenų apdorojimo ir perdavimo, automatikos, apsaugos, elektronikos bei telekomunikacijų sprendimus, taip pat siūlo sprendimus šiuolaikiniam miestui. 2006 metais bendrovės pajamos siekė 98 mln. litų ir buvo 48 proc. didesnės nei 2005-aisiais.

1992 metais įkurta bendrovė per 15 veiklos metų jau įgyvendino keletą tūkstančių įvairaus dydžio ir sudėtingumo projektų Lietuvoje ir užsienyje. Iš 100 didžiausių Lietuvos kompanijų daugiau kaip pusė yra „Fimos“ klientai.

Bendrovė, kurioje dirba 320 aukštos kvalifikacijos specialistų, yra įtraukta į NATO skelbiamuose konkursuose galinčių dalyvauti įmonių sąrašą.

„Fima“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Vilniuje, yra įsteigusi filialus Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2006 metų pabaigoje bendrovė įsteigė dukterinę įmonę Latvijoje. „Fima“ yra oficiali plačiai žinomų užsienio kompanijų, tokių kaip „Avaya“, „Lucent technologies“,„Bosch“,„IBM“, „HP“ ir kitų bendrovių partnerė.

Žilvinas Bružas

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.fima.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.