Siunčiami duomenys...

 

Saugesnius langus renkasi tik 2-3 proc. pirkėjų

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 20, 12:48

Pranešimas spaudai

2007 m. liepos 20 d.

Fauga, Lietuvos, Latvijos bei Estijos rinkai jau 14 metų siūlanti plastikinius langus, atliko analizę, kad perkant plastikinius langus tik 2-3 proc. pirkėjų pageidauja aukštą saugumo lygį užtikrinančių priedų.

Atėjus masinių atostogų metui, ilgapirščiams prasidėjo pats darbymetis. Policijos pareigūnų duomenimis, daug vagysčių įvyksta įsibrovus pro langą. Nors bendras vagysčių skaičius mažėja, „Faugos“ duomenimis, tik labai nedidelė dalis gyventojų rūpinasi papildomu savo namų saugumu. Iki šiol aukštą saugumo lygį užtikrinantys priedai plastikiniams langams nesusilaukė deramo dėmesio. Susiduriama su klaidinga visuomenės nuomone, kad šie priedai brangiai kainuoja, tačiau jie tesudaro apie 10 proc. langų kainos.

„Pastebėjome, kad papildomus priedus, skirtus apsaugai nuo įsibrovimo, įsigyja sąlyginai nedidelė dalis langų pirkėjų. Visus saugumą didinančius priedus prašo įmontuoti vos 2-3 proc. klientų“, - teigia UAB „Fauga“ pardavimų direktorius Arvydas Gavėnavičius.

Anot pardavimų direktoriaus, įvairūs aukštą saugumo lygį užtikrinantys priedai ypač turėtų rūpėti gyventojams, kurių būstas yra lengvai pasiekiamas – per pirmo arba viršutinio aukšto langus. Nepaisant to, jog „Fauga“ savo pirkėjams siūlo visus saugumą didinančius priedus, įmonės specialistai pataria nepamiršti ir signalizacijos ar kitų apsaugos sistemų, nes specialūs priedai žymiai apsunkina vagims darbą ir prailgina įsilaužimui reikalingą laiką, tačiau 100 proc. neapsaugo nuo įsilaužimo per langą.

Šiuo metu iki rugsėjo 1 d. „Faugos“ salone Utenoje ir Telšiuose perkant langus nemokamai siūloma sumontuoti aukštą saugumo lygį garantuojančius priedus: 3 fiksatorius, kurie apsaugo varčią nuo iškėlimo, papildomus blokatorius tarp varčios ir rankenos, kurie neleidžia prasukti apkaustų ir atidaryti lango iš išorės, pragręžimui atsparią plokštelę, apsaugančią nuo lango atidarymo pragręžiant profilį, ir klaidingo rankenos veiksmo blokuotę, apsaugančią apkaustus nuo sugadinimo ir užtikrinančią, kad varčia neišsiners iš vyrių.

Apie UAB „Fauga“:

1993 metais veiklą pradėjusi UAB „Fauga“ buvo pirmoji modernių pakeliamų garažo vartų importuotoja ir tiekėja Lietuvoje bei viena pirmųjų plastikinių langų gamintojų.  Šiuo metu bendrovė „Fauga“ turi plačiausią nuosavą langų, vartų ir durų prekybos tinklą Lietuvoje ir filialus Latvijoje bei Ukrainoje ir yra viena didžiausių plastikinių langų gamintoja.

Bendrovė „Fauga“ atstovauja vieną didžiausių Vakarų Europos garažo vartų gamintoją „Novoferm GmbH“. Be to, jau penkerius metus nuosavame „Faugos“ ceche iš vokiškų medžiagų, naudojant kompanijos „Novoferm“ technologiją, renkami garažo vartai „Termo“.

2006 m. konsoliduota grupės apyvarta sudarė 54 mln. litų.

Šiuo metu „Faugos“ įmonių grupėje dirba 410 žmonių.

Rita Bačinskienė

Marketingo skyrius

UAB „Fauga“

„altinis: www.fauga.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.