Siunčiami duomenys...

 

„Interneto vizija“ įsigijo konkurentų verslą

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 23, 09:22

Pranešimas žiniasklaidai

2007 liepos 23 d.

Bendrovė “Interneto vizija” stiprina lyderės pozicijas svetainių prieglobos (hostingo) versle. Už neskelbtiną sumą įmonė įsigijo analogiškas paslaugas siūlančius konkurentus “e-vaizdas.net”. Kartu su dabar valdomu svetainių prieglobos projektu “Serveriai.lt”, “Interneto vizija” užims apie 33 proc. Lietuvos svetainių prieglobos rinkos.  

„Iš pelningos veiklos sukaupėme lėšų ir nusprendėme jas investuoti į verslo plėtrą. Mūsų planai sutapo su „e-vaizdas.net“ savininkų siekiais parduoti savo verslą, todėl tereikėjo suderinti sandorio detales. Įsigydami konkurentų verslą siekiame plėstis bei dar labiau sustiprinti lyderio pozicijas“, - teigia „Interneto vizijos“ direktorius Arvydas Štrausas.

Iki sandorio „Interneto vizija“ turėjo apie 13,6 tūkst. klientų. Perėmusi konkurentus ji aptarnaus tūkstančiu fizinių bei juridinių asmenų daugiau.

A. Štrausas teigia, kad tarp 10 didžiausių interneto svetainių prieglobos paslaugų teikėjų „e-vaizdas.net“ buvo bene vieninteliai, siekiantys parduoti savo verslą. „Didžioji dalis šia veikla užsiimančių bendrovių, kaip ir mes, turi ambicijų plėstis, nes ši verslo niša turi augančias perspektyvas“, - teigia A. Štrausas.

„e-vaizdas.net“ klientams perėjimas „Serveriai.lt“ žinion turėtų būti naudingas, mat įmonė ketina žymiai padidinti siūlomą kokybę išlaikydama tą patį kainų lygį. Teigiama, kad klientai dėl perėjimo nepatogumų nepatirs, nes abu paslaugos teikėjai naudoją tą pačią serverio programinę įrangą.

Įsigijusi konkurentą ir sutvirtinusi lyderės pozicijas, „Interneto vizija“ neketina tuo apsiriboti. „Nuolat žvalgomės galimybių, tiriame rinką, nes ketiname ir toliau aktyviai plėtoti šią perspektyvią verslo sritį. Atsiradus tinkamai galimybei, svarstytumėme galimą kitų konkurentų įsigijimą.“, - sako A. Štrausas.

Bendrovė tinklalapių prieglobos verslu užsiima nuo 2003-ųjų, o prieš dvejus metus tapo šių paslaugų lydere Lietuvoje. Turėdama 33 proc. rinkos, bendrovė artimiausius konkurentus lenkia daugiau nei 3 kartus.

Apie UAB „Interneto vizija“

UAB "Interneto vizija" yra nuo 2003 metų teikianti internetinių sprendimų paslaugų įmonė, siūlanti platų paslaugų spektrą - nuo projekto sukūrimo bei priežiūros iki rinkodaros sprendimų internete.

Viena pagrindinių veiklų, kurioje įmonė yra lyderė – tai svetainių prieglobos (hostingo) paslaugos. Šiomis paslaugomis naudojasi daugiau nei 6000 šalies įmonių ir 7000 fizinių asmenų. Kas mėnesį per įmonės administruojamą „Serveriai.lt“ užregistruojama daugiau nei 1 tūkst. naujų interneto adresų.

„Interneto vizijos“ darbų kokybę rodo ne tik sparčiai gausėjantis klientų ratas, bet ir sulaukti įvertinimai iš informacinių technologijų specialistų. 2003 metais „Infobalt“ parodoje įmonė pelnė geriausio ITT produkto apdovanojimą, 2004 metais Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) prie LR Vyriausybės rengtame "Naujojo knygnešio" konkurse „Inteneto vizija“ gavo  Naudingiausio gyventojams sprendimo internete apdovanojimą už projektus ten.lt, hey.lt ir surask.lt.

Žilvinas Bružas

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.iv.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.