Siunčiami duomenys...

 

Atnaujintos interneto svetainės patrauklesnės

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 26, 11:18

Pranešimas spaudai

2007 m. liepos 26 d.

Interneto sprendimų paslaugas teikianti bendrovė „Interneto svetainių dizainas“ (ISD) pastebi, kad vis daugiau klientų nori atnaujinti savo svetaines. Apie tai praneša ISD rinkodaros vadovas Andrius Grigonis.

Per 2007 metų pirmajį pusmetį, ISD sukūrė 37 svetaines. Dauguma darbų buvo svetainių atnaujinimas (informacijos, dizaino, turinio valdymo sistemos (TVS) arba visos svetainės) – 68 proc. Likusios svetainės buvo kuriamos naujai. Atsitinka taip, kad ir turėdami svetainę, klientai būna nepatenkinti. Atlikę savo klientų apklausą, ISD nustatė, kad tokio nepasitenkinimo priežasčių gali būti ne viena. Dažniausios jų – įmonės techninės įrangos nesklandumai, nekokybiškas serveris, svetainė be TVS.

Pasak Andriaus Grigonio, firmos svetainę reikia reguliariai atnaujinti, nes informacijos pateikimo būdai nuolat keičiasi, kaip keičiasi ir informacijos pateikimo technologija internete. Augant pačiam tinklalapiui, tampa sudėtinga valdyti didelius informacinius srautus, todėl atsiranda poreikis svetainę atnaujinti ar naudoti galingesnes duomenų bazes. Jeigu svetainėje informacija pateikiama keliomis kalbomis, naršymui turi būti skiriamas ypatingas dėmesys. Tinklalapį atnaujinti rekomenduojama ne rečiau, kaip kas du – tris metus.

ISD atstovas rekomenduoja atnaujinti ir svetainės turinį, t.y. pateikti naują straipsnį, pranešimą ar kitą informaciją, papildyti produktus ar paslaugas. Tai įvykdyti padeda TVS – svetainės turinio valdymo sistema. Svarbu, kad atnaujinimai vyktų periodiškai ir nuolat. Svetainę rekomenduojama atnaujinti ne rečiau kaip vieną kartą per dvi savaites. Lankytojus reikia „maitinti“ nauja informacija, kad jie norėtų nuolat lankytis svetainėje.

 Pasak rinkodaros vadovo A. Grigonio, Lietuvoje vyrauja dvejopa nuomonė apie interneto svetainių atnaujinimą. Vienos įmonės tą daro reguliariai, kitos mano, kad tai – nereikalingas dalykas. Klientai, nenorintys atnaujinti savo svetainių, dažniausiai nurodo šias priežastis: yra viskuo patenkinti arba planuoja atsinaujinti vėliau. Tuo tarpu norintys atsinaujinti, turi kitokių argumentų: pageidauja naujesnio dizaino, nori įdiegti TVS (prieš tai neturėjo), plečiasi įmonės veikla ar atsiranda naujų produktų.

Apie UAB „Interneto svetainių dizainas“:

Interneto sprendimų paslaugas bendrovė teikia nuo 2002 metų. Be interneto svetainių, firminio stiliaus kūrimo, IT specialistų komanda siūlo dizaino, „Flash“ animacijos ir žaidimų, reklamos internete, vardo registracijos bei kitas paslaugas. Įmonėje dirba dizaineriai, programuotojai, rinkodaros specialistai, IT konsultantai.

Įmonės klientai: „YAMAHA“, viešbutis „Holiday Inn“, „Dvarčionių keramika“, „Vilniaus Vingis Group“, „Yglė“, Vilniaus miesto savivaldybė, Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie LR Vyriausybės ir kt.

Andrius Grigonis

UAB „Interneto svetainių dizainas“

marketingo vadovas

„altinis: www.isd.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.