Siunčiami duomenys...

 

Aviakompanijoms griežtesni saugos ir kokybės reikalavimai

  • Vakarai LT
  • 2007, rugpjūčio 13, 09:05

Pranešimas žiniasklaidai

2007 rugpjūčio 13 d.

Tarptautinei oro bendrovių asociacijai (IATA) priklausančios aviakompanijos iki šių metų pabaigos privalo atlikti veiklos saugumo auditą, o iki 2008 m. pabaigos iki galo įgyvendinti atitinkamus IOSA standartus. Nuo 1993 m. asociacijai priklausanti nacionalinė aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines“ remiantis nepriklausomų auditorių išvadomis jau dabar iš esmės atitinka IOSA standartų reikalavimus. Tai dar vienas žingsnis, siekiant prisijungimo prie vienos iš tarptautinių aviakompanijų aljansų.

„Nepriklausomi auditoriai mūsų atitikimą aukščiausiems veiklos standartams įvertino puikiai – 94 proc. Ruošdamiesi auditui, turėjome peržiūrėti beveik tūkstantį iškeltų reikalavimų, norint atitikti standartą. Džiugu, jog didžiąją dalį jau ankščiau buvome įgyvendinę. Didesnį dėmesį skyrėme aviakompanijos struktūros sutvarkymui, personalo apmokymui bei dokumentacijos atnaujinimui“, – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vadovas Saulius Stasiūnas.

„flyLAL – Lithuanian Airlines“ auditą pagal Tarptautinės oro bendrovių asociacijos veiklos saugumo standartus atliko Airijos bendrovė „Parc Aviation“. Atsižvelgiant į auditorių pastabas, pakoreguoti smulkius neatitikimus ir 100 proc. atitikti standartus tikimasi per pusmetį.

„Su IOSA standartais aviakompanijoje įdiegiami pažangiausi tarptautiniai aviacinės veiklos ir saugos standartai. Jų taikymas – tai geriausias įrodymas, jog aviakompanija yra saugi ir veiklą vykdo pagal Tarptautininės asociacijos nustatytus standartus“, – teigia S.Stasiūnas.

Aviakompanija planuoja prisijungti prie vieno iš tarptautinių aviakompanijų aljansų. Narystė jame leis išplėsti skrydžių apimtis, pardavimų tinklą, taip pat leis suteikti daugiau ir įvairesnių paslaugų keleiviams. Pasak S.Stasiūno, tokių aljansų nariais gali tapti tik visus tarptautinius kriterijus atitinkančios bendrovės, todėl IOSA sertifikatas – tai dar vienas žingsnis, siekiant šio tikslo.

IOSA standartai yra vienodi visoms aviakompanijoms, nepriklausomai nuo jų dydžio ar turimo orlaivių parko. Audito metu tikrinamos aštuonios veiklos sritys, kurios turi įtakos aviakompanijos veiklos saugumui – pradedant skrydžių vykdymu, aviacijos saugumu, baigiant technine orlaivių priežiūra, krovinių gabenimu bei antžeminiu aptarnavimu. Tarptautinė oro bendrovių asociacija IATA nuolat peržiūri ir tobulina IOSA standartus, siekiant užtikrinti jų atitikimą tarptautiniams reikalavimams. IOSA standartai yra parengti pagal atitinkamus Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos ICAO, Jungtinės Aviacijos Administracijos JAA, Federalinės aviacijos administracijos FAA standartus ir aviacijos įmonių geriausią praktiką.

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 18 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 500 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovė

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.