Siunčiami duomenys...

 

Steigiama JAV teisės mokykla

  • Vakarai LT
  • 2007, rugpjūčio 22, 11:28

Pranešimas spaudai

2007 08 22

2007 m. spalio mėnesį Vilniaus universiteto Teisės fakultete duris atvers JAV teisės mokykla su pirmą kartą pradedama JAV ir Tarptautinės komercinės teisės pagrindų nenuosekliųjų studijų programa.

Tęsdami sėkmingai užsimezgusį glaudų bendradarbiavimą, Vilniaus universiteto Teisės fakultetas drauge su JAV Indianos Universiteto Teisės mokykla pradeda registraciją į vienerių mokslo metų (120 akademinių valandų) trukmės studijas. Ši nenuosekliųjų studijų programa parengta atsižvelgiant į teisininkams keliamus itin aukštus reikalavimus bei siekiant patekinti tarptautinių įmonių poreikius. Ji skirta ne jaunesniems nei 3 kurso Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentams bei teisės praktikams, dirbantiems įvairiose teisinėse bei ekonominėse firmose, besidomintiems JAV teisine sistema ir siekiantiems įgyti šios srities žinių.

Anot VU TF dekano prof. Vytauto Nekrošiaus, tokios studijų programos atsiradimą lėmė išaugęs teisės žinių apie užsienio valstybių teisines sistemas ir tarptautinius verslo sandorius poreikis.

Mokymo programoje – 10-ties intensyvių kursų ciklas, apimsiantis ne tik Tarptautinę komercinę teisę, bet ir tokius dalykus, kaip JAV konstitucinės, civilinės, intelektinės nuosavybės ir kitų sričių teisės temas. Darbas vyks paskaitų, diskusijų ir individualių užduočių forma. Paskaitas anglų kalba skaitys ir darbus tikrins kompetentingi, ne vienerių metų teorinio ir praktinio darbo patirtį turintys JAV Indianos Universiteto Teisės mokyklos dėstytojai. JAV ir Tarptautinės komercinės teisės pagrindų nenuosekliųjų studijų programa bus mokama.

Mokslo metų pabaigoje išklausę paskaitas ir atlikę užduotis asmenys gaus Vilniaus universiteto pažymėjimą. Tai nėra oficialus diplomas, tačiau teisininkams jis taps savotiška rekomendacija.

Šiais metais VU Teisės fakultete atidaroma JAV teisės mokykla – viena iš penkių mokyklų-centrų, veikiančių Teisės fakultete kaip papildomos programos, norintiems gilinti žinias užsienio valstybių teisės srityje. Fakultete taip pat veikia Prancūzijos, Lenkijos ir Europos Sąjungos, Rytų Europos teisės mokyklos bei Vokietijos teisės centras.

Živilė Bandonytė

VU TF Baudžiamojo proceso ir kriminalistikos katedra

Aušrinė Jurgelionytė

SKC

„altinis: www.tf.vu.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.