Siunčiami duomenys...

 

Konkurencijos taryba suteikė leidimus vykdyti koncentraciją

  • Vakarai LT
  • 2007, rugpjūčio 31, 08:46

Pranešimas žiniasklaidai

2007.08.30

Konkurencijos taryba posėdyje išnagrinėjo ūkio subjektų pateiktus prašymus dėl leidimų vykdyti koncentraciją ir priėmė nutarimus.

  1. Priimtas nutarimas leisti UAB "MG Baltic Media" vykdyti koncentraciją įsigyjant iki 51 proc. UAB "Mediafon" akcijų pagal pateiktą pranešimą. Nustatyta, kad dėl numatomos koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose. Pateiktame pranešime dėl vykdomos koncentracijos nurodyta, kad po koncentracijos elektroninių ryšių verslą plėtojančios bendrovės "Mediafon" veiklos pobūdis nepasikeis. UAB "MG Baltic Media" nurodė, kad įsigydama bendrovę "Mediafon" siekia investuoti į besiplečiantį ir perspektyvų elektroninių ryšių verslą.
  2. Konkurencijos taryba, išnagrinėjusi pateiktą prašymą, nutarė leisti UAB "Axis Industries" vykdyti koncentraciją įsigyjant 100 proc. UAB "Ekotermijos" servisas akcijų pagal pateiktą pranešimą. Kaip nurodė UAB "Axis Industries", įgydama UAB "Ekotermijos" servisas kontrolę ji siekia valdyti sėkmingai dirbančią, perspektyvią įmonę. Nustatyta, kad ūkio subjektą, kurio kontrolė įgyjama ir kontrolę įsigyjantį ūkio subjektą sieja vertikalaus pobūdžio santykiai: UAB "Axis Industries" viena iš veiklos krypčių yra katilinių statybos, projektavimo, rekonstrukcijos darbai, o UAB "Ekotermijos" servisas parduoda dujinius katilus bei jų atsargines dalis.
  3. Priimtas nutarimas leisti Švedijos įmonei HeidelbergCement Northern Europe AB vykdyti koncentraciją įsigyjant 70 proc. UAB "Gerdukas" akcijų. HeidelbergCement įmonių grupė, kurios pagrindiniai produktai yra cementas, gatavas betonas, užpildai, yra viena iš pasaulinių statybinių medžiagų gamintojų, veikianti daugiau kaip 50 šalių. Lietuvoje per susijusius ūkio subjektus HeidelbergCement grupė užsiima statybinių blokų bei sausų statybinių medžiagų gamyba ir pardavimu. Įsigydama "Gerduko" bendrovę, kuri prekiauja fasuotu ir nefasuotu cementu ir kitomis statybinėmis medžiagomis, HeidelbergCement Northern Europe AB tikisi pasiekti, kad efektyviau būtų valdoma cemento distribucija bei efektyviau planuojamas produktų tiekimas, o taip pat nori išplėsti savo veiklą pilkojo cemento rinkoje Lietuvoje.
  4. UAB "Megrame" kreipėsi į Konkurencijos tarybą leidimo įsigyti papildomai 16,67 proc. UAB "ASF" akcijų iš UAB "Arlanga Wood", kuri nori pasitraukti iš UAB "ASF" akcininkų. Atsižvelgusi į pateiktame pranešime išdėstytas aplinkybes, Konkurencijos taryba leido vykdyti šią koncentraciją. Po koncentracijos po 50 proc. bendrovės "ASF" akcijų valdys UAB "Megrame" ir UAB "Deminta".
  5. 2007 m. liepos 25 d. UAB "Omnitel" kreipėsi į Konkurencijos tarybą prašydama leidimo įgyti vienvaldę UAB "Mikrovisatos prekyba" kontrolę įsigyjant 100 proc. akcijų paketą. Išnagrinėjusi pateiktą pranešimą, Konkurencijos taryba priėmė nutarimą leisti vykdyti šią koncentraciją, kadangi nustatė, jog dėl numatomos koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose. Leidimas buvo duotas atsižvelgus į tai, kad šiuo metu "Mikrovisatos prekyba" galutiniams vartotojams gali suteikti tik dalį visų "Omnitel" klientams teikiamų aptarnavimo paslaugų, nors yra pagrindinė mobiliųjų telefonų priedų tiekėja "Omnitel" bendrovei. "Omnitel" siekia suvienodinti klientų aptarnavimo tinklo kokybės standartus ir užtikrinti geresnį ir operatyvesnį vartotojų aptarnavimą. Po koncentracijos UAB "Mikrovisatos prekyba" veiklos pobūdis nepasikeis. Pažymėtina, jog vykdant koncentraciją "Omnitel" bendrovei nebus perleistas prekės ženklas "Mikro Visata", kurio savininke yra UAB "Mikrovisatos TV". Po koncentracijos visi "Mikrovisatos prekybos" salonai veiks naudodamiesi "Omnitel" prekės/paslaugos ženklu.

Palmira Kvietkauskienė

Konkurencijos tarybos atstovė spaudai

„altinis: www.konkuren.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.