Siunčiami duomenys...

 

„flyLAL – Lithuanian Airlines“ vairą perima Tadas Pukšta

  • Vakarai LT
  • 2007, rugpjūčio 31, 11:20

Pranešimas žiniasklaidai

2007 rugpjūčio 31 d.

Nuo rugsėjo 1 d. nacionalinės aviakompanijos „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vadovo pareigas perima Tadas Pukšta. Iki šiol generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjęs T.Pukšta pakeis Saulių Stasiūną. Nuo rugsėjo pradžios aviakompanijos vadovų komandą papildys dar du nauji žmonės.

„Visi pasikeitimai bei aviakompanijos komandos stiprinimas susijęs su mūsų pagrindiniu tikslu sustiprinti savo pozicijas augančioje aviacijos rinkoje ir tapti jos lyderiais. Tam turime visas prielaidas. Manau, kad galime atsiriekti ne tik didžiąją dalį Lietuvos rinkos, bet ir su visa grupės infrastruktūra pakovoti dėl regiono lyderio pozicijų“, – sako „flyLAL Group“ generalinis direktorius Linas Dovydėnas.

Naujasis „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vadovas T.Pukšta prieš ateidamas į aviacijos verslą, dirbo vienoje didžiausių Lietuvoje medienos ir baldų gamybos grupių UAB „Libros holdingas“, kur buvo atsakingas už 7-nių įmonių gamybinės veiklos vystymą. Taip pat yra dirbęs tarptautinėje konsultacijų kompanijoje „AON Consulting“.

T.Pukšta aviakompanijos vairą perima iš dar iki įmonės privatizacijos čia dirbusio S.Stasiūno. „Aviakompanijoje dirbu išties nemažai laiko, todėl atėjo laikas naujiems asmeniniams iššūkiams ir permainoms“, – sako S.Stasiūnas, nuo rugsėjo pradžios pradedantis dirbti kitoje įmonėje.

Stiprinant aviakompanijos komandą, įvedamos dar dvi naujos pareigybės. Plėtros departamento direktoriaus pareigas užims Erikas Zubrus, kuris iki šiol aviakompanijoje buvo atsakingas už pardavimus ir rinkodarą. „flyLAL – Lithuanian Airlines“ Techninės priežiūros departamento  direktoriaus pareigas pradės eiti Romualdas Legitavičius, iki šiol dirbęs Civilinės aviacijos administracijoje.

„Džiugu, kad į mūsų kolektyvą įsilieja vis daugiau naujų, išsilavinusių, komercinę darbinę patirtį turinčių žmonių, kurie nestokoja dinamiškai veiklai reikiamų žinių. Kompanija šiandien tvirtai stovi ant kojų – ženkliai gerėja finansiniai rezultatai, auga pervežamų keleivių skaičius, įvedami nauji maršrutai, todėl nauji žmonės įneš dar daugiau naujų, gerų idėjų“, – teigia L.Dovydėnas.

Nuo spalio 28 d. naująjį skrydžių sezoną pradedanti aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines“ per 2008 m. sieks susigrąžinti lyderio pozicijas, prarastas per privatizavimo procesą. Siekdama įgyvendinti aviakompanijos plėtros planus tai pačiai įmonių grupei „flyLAL Group“ priklausanti bendrove „Aviation assets management“ perka lėktuvus, taip pat įrenginėjama mokymo bazė, kuri teiks paslaugas ir kitoms aviakompanijoms.

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 18 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 500 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.