Siunčiami duomenys...

 

Prasideda naujas darbuotojų medžioklės sezonas

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 04, 09:56

Pranešimas žiniasklaidai

2007.09.04

Personalo paieškos specialistai rugsėjį vadina naujos darbuotojų medžioklės pradžia, kuomet į medžioklę „išeina“ tiek darbdaviai, tiek potencialūs darbuotojai. Personalo paieškos, atrankos ir valdymo kompanijos „Search & Selection“ atstovai prognozuoja, kad didžiausią paklausą šį sezoną turės pardavimų vadybininkai, finansininkai ir buhalteriai.

„Po atostogų žmonės dažniausiai grįžta ne tik pailsėję, bet ir apmąstę savo karjeros perspektyvas, dar kartą pergalvoję tikslus ir siekius. Kita darbo ieškančių grupė yra studentai, kurie sugrįžę po atostogų ar praktikos darbų ieško darbo dažniausiai pusei etato“, – sako „Search & Selection“ atrankos departamento vadovė Lina Narvilaitė.

Darbdaviai naujų darbuotojų paiešką rudenį pradeda galvodami apie savo įmonės plėtrą. Pasak L.Narvilaitės, šiemet planuojama itin aktyvi gerų darbuotojų medžioklė, nes vis daugiau įmonių plečiasi, o darbuotojų rinkoje nedaugėja. Prognozuojama, kad didžiausią paklausą šį sezoną turės pardavimų vadybininkai, finansininkai ir buhalteriai. „Plečiantis įmonėms, jaučiamas vis didesnis asistentų bei konsultantų poreikis. Džiugu, kad ir mažų bei vidutinių įmonių vadovai pamažu tai pradeda vertinti, suvokdami, jog vieni nebespės apie viską pagalvoti“, – teigia atrankos departamento vadovė. Anot jos, rudenį laukiama ir  administracinio darbo pasiūlymų antplūdžio. Nemažai bendrovių tokiam darbui vasarai būna įdarbinusios studentus, todėl rudenį šiems sugrįžus į mokslus teks ieškotis naujų darbuotojų.

„Search & Selection“ specialistai prognozuoja, jog daugiausiai šiemet bus ieškančių darbo pardavimų bei marketingo srityse. „Tokių specialistų Lietuvos universitetai paruošia daugiau nei rinkoje sukuriama darbo vietų. Pastaruoju metu jau ir teisininkai vis dažniau pradėjo ieškoti teisinio-vadybinio darbo. Panaši situacija ir su baigusiais filologiją“, – sako L.Narvilaitė. 

Rinkos analitikai įsitikinę, jog šiemet tarp kompanijų turėtų dar labiau išpopuliarėti personalo paieškos ir atrankos įmonių teikiamos konsultacinės paslaugos personalo valdymo klausimais. Rinkoje jaučiant gerų darbuotojų trūkumą, įmonės bus priverstos galvoti bei konsultuotis naujų motyvacinių sistemų bei premijų skyrimo klausimais.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

„altinis: www.mediapartners.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.