Siunčiami duomenys...

 

UAB „Fima“ įdiegta įranga saugos Šengeno informacinės sistemos duomenis

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 06, 08:01

Pranešimas žiniasklaidai

2007 rugsėjo 4 d.

Rezerviniam Vidaus reikalų ministerijos duomenų centrui vanduo ir ugnis nebaisūs

„Fima” Vidaus reikalų ministerijos užsakymu įrengė rezervinį duomenų centrą, kuriame bus kaupiami, apdorojami ir saugomi Šengeno informacinės sistemos duomenys. Duomenų centro projektas kainavo beveik 1,5 mln. litų.  Šis duomenų centras reikalingas duomenims, kuriais bus naudojamasi Lietuvai rugsėjo 1 d. prisijungus prie Šengeno informacinės sistemos, apsaugoti nuo įvairių poveikių.  

Naujai įrengtame centre bus saugoma informacija, kuria keisis Šengeno erdvės narės. VRM rezervinio tarnybinių stočių centro patalpose įrengtas duomenų centras atitinka visus tokiems objektams keliamus reikalavimus. Jame įdiegtos aukščiausio lygio apsaugos, priešgaisrinės, aplinkos stebėjimo, vėdinimo-kondicionavimo, elektros maitinimo sistemos.

„Fimos“ įdiegtos sistemos duomenų centre apsaugos jame kaupiamus duomenis ir visą įrangą nuo nenumatytų avarijų elektros tinkluose ar išorinių poveikių – karščio, vandens, gaisro, taip pat užtikrins fizinę duomenų apsaugą nuo įsilaužimo. Jeigu kiltų koks nors incidentas, iš karto pasijungtų šis duomenų centras, nes jis nuolat „bendrauja“ su darbine duomenų baze“, - teigia „Fimos“ Automatizavimo ir duomenų perdavimo departamento direktorius Valdas Vrubliauskas.

Tam, kad sutrikus įprastam elektros tiekimui duomenų centro darbas nenutrūktų, pasirūpinta nepertraukiamo maitinimo šaltiniais, įrengta autonominė dyzelinė elektros stotis.

VRM duomenų centras – dar vienas „Fima“ žingsnis diegiant ir nuolat tobulinant tokius. Šiais metais įmonė panašius projektus įgyvendina energetikos, telekomunikacinių ir bankinių paslaugų bendrovėms. „Ateityje duomenų centrų daugės, kadangi kaupiamos informacijos apimtys auga ir valstybiniame, ir privačiame segmentuose, ją norima išlaikyti ilgiau, keliami didesni saugumo reikalavimai“, - sako V. Vrubliauskas.

Apie UAB „Fima“

Elektroninių inžinerinių sprendimų lyderė Lietuvoje – bendrovė „Fima“ – teikia duomenų apdorojimo ir perdavimo, automatikos, apsaugos, elektronikos bei telekomunikacijų sprendimus, taip pat siūlo sprendimus šiuolaikiniam miestui. 2006 metais bendrovės pajamos siekė 98 mln. litų ir buvo 48 proc. didesnės nei 2005-aisiais.

1992 metais įkurta bendrovė per 15 veiklos metų jau įgyvendino keletą tūkstančių įvairaus dydžio ir sudėtingumo projektų Lietuvoje ir užsienyje. Iš 100 didžiausių Lietuvos kompanijų daugiau kaip pusė yra „Fimos“ klientai.

Bendrovė, kurioje dirba 320 aukštos kvalifikacijos specialistų, yra įtraukta į NATO skelbiamuose konkursuose galinčių dalyvauti įmonių sąrašą.       

„Fima“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Vilniuje, yra įsteigusi filialus Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2006 metų pabaigoje bendrovė įsteigė dukterinę įmonę Latvijoje. „Fima“ yra oficiali plačiai žinomų užsienio kompanijų, tokių kaip „Avaya“, „Lucent technologies“,„Bosch“,„IBM“, „HP“ ir kitų bendrovių partnerė.

Arūnas Armalis

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.fima.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.