Siunčiami duomenys...

 

Biuro administravimas 2007m. Nr. 9 Anonsas

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 18, 12:51

Ne kiekvienas rinktųsi darbą, kuriame neužtenka gerai atlikti pareiginiuose nuostatuose surašytas užduotis, bet reikia atiduoti ir dalelę savęs. Dirbti ne tik dėl pinigų, bet ir dėl aukštesnio, prasmingesnio tikslo. Tokį darbą Labdaros ir paramos fonde pasirinko anglų kalbos specialybę baigusi Julija KUPSTYTĖ. Iki tol krimtusi vertėjos duoną, ji ieškojo gyvesnio, įvairesnio, kilnesnio darbo ir rado jį SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugijoje.

Pirmąjį SOS vaikų kaimą 1949 metais Austrijoje įkūrė Hermanas Gmaineris, pasiryžęs padėti vaikams, per Antrąjį pasaulinį karą praradusiems namus ir artimuosius. Remdamasi SOS vaikų kaimo koncepcija, draugija ilgalaikei našlaičių ir paliktų vaikų globai pritaikė šeimos modelį. SOS vaikų kaime vaikai auga šeimose. Kiekvienas vaikas turi namus ir mamą, jaučiasi mylimas ir saugus tarp brolių ir seserų. Pagarbiai ir atsakingai naudodami fizinių ir juridinių asmenų suteiktos paramos lėšas, čia dirbantys žmonės stengiasi grąžinti vaikui prarastą meilę, rūpestį, saugumo jausmą, įkūnyti vaikų svajones.

Labdaros ir paramos fondas SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija yra įsteigusi Vilniaus SOS vaikų kaimą, SOS jaunimo namus, vaikų darželį, Karklės SOS vaikų poilsiavietę, vykdo prevencinius šeimų stiprinimo projektus. Julija čia ir rėmėjų programos koordinatorė, ir nacionalinio direktoriaus asistentė, ir sekretorė. Kaip sekasi viską suderinti, kaip pavyksta atstovauti beveik šimto SOS vaikų kaimo globotinių interesams, plačiau apie tai skaitykite straipsnyje VAIKŲ SEKRETORĖ.

***

Verslo susitikimai, dalykiniai pietūs, sandėriai, sutarčių pasirašymas – tai, be kitos veiklos, vadovo pareiga ir rūpestis. Kaip nesusipainioti gausybėje reikalų, kaip atsirinkti, kas šiuo metu svarbiausia, kur reikia nuvykti, su kuo susitikti? Tokiais atvejais vadovui gelbėja sekretorė ar biuro administratorė – jo dešinioji ranka. Plačiau apie tai – straipsnyje DARBOTVARKĖS SUDARYMAS – MENAS IR ATSAKOMYBĖ.

***

Kiekvienoje įmonėje, įstaigoje, organizacijoje turi būti pildomas darbo laiko apskaitos žiniaraštis. Tai itin svarbus dokumentas, pagal kurį ne tik apskaičiuojamas darbo užmokestis, bet ir kontroliuojama, kaip vykdomi Darbo kodekso reikalavimai dėl darbuotojų darbo ir poilsio laiko paskirstymo. Įmonės vadovas turi teisę savo nuožiūra skirti darbuotoją, kuris pildys darbo laiko apskaitos žiniaraštį. Žiniaraštis gali būti pildomas ranka arba kompiuteriu. Svarbu, kad žiniaraštis būtų pildomas kiekvieną dieną ir bet kada, atėjus tikrintojams, būtų pateiktas (atspausdintas).

Straipsnyje DARBO LAIKO APSKAITOS ŽINIARAŠČIO PILDYMAS aptariami pagrindiniai darbo laiko apskaitos žiniaraščio pildymo reikalavimai.

***

Vadovų būna visokių – geranoriškų ir piktokų, nuovokių ir gana komplikuoto mąstymo. Pasitaiko ir tikrų tironų, manančių, kad jų statusas suteikia teisę visaip engti ir žeminti darbuotojus. Būtent tironai ir paskatino psichologus sukurti vadinamąją pavaldinio elgesio strategiją. Apie tai skaitykite straipsnyje PAVALDINIO ELGESIO STRATEGIJA.

***

Dalyvavimas oficialiuose priėmimuose kiekvieną „įspaudžia“ į tam tikrus elgesio rėmus, taisykles. Jei dalyvaujate oficialiame priėmime, turite tas taisykles ne tik žinoti, bet ir jų paisyti. Netgi nedidelių dalykinių pietų metu svarbu tinkamai elgtis prie stalo. Etiketo išmanymas ir kultūra prie stalo atvers platesnes galimybes surengti efektyvų verslo susitikimą. Tinkamas elgesys prie stalo turėtų būti įprotis ir netrukdyti jums galvoti apie verslo sandėrio sėkmę, jūsų planuojamas dėstyti mintis. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje OFICIALŪS PRIĖMIMAI IR ELGESYS PRIE STALO.

„altinis: www.paciolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.