Siunčiami duomenys...

 

Įmonių pajamos 2007 m. antrąjį ketvirtį išaugo penktadaliu

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 18, 19:36

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. rugsėjis 18 d.       

Statistikos departamento įmonių finansinių rodiklių tyrimo duomenimis, 2007 m. antrąjį ketvirtį šalies įmonių1 pajamos už parduotas prekes ir suteiktas paslaugas sudarė 44,6 mlrd. litų. Tai beveik 22 procentais daugiau nei praėjusių metų antrąjį ketvirtį ir 19 procentų daugiau nei šių metų pirmąjį ketvirtį.

Įmonės per antrąjį ketvirtį uždirbo 3,9 mlrd. litų ikimokestinio pelno, kuris palyginti su 2006 m. antruoju ketvirčiu, išaugo 1,4 karto. Statybos bei verslo paslaugas teikiančios įmonės2 pelną padidino 1,8, prekybos – 1,5, pramonės – 1,2 karto. Pelnas sumažėjo energetikos (51%), viešbučių ir restoranų (38%) sektoriuose.  

 Antrąjį ketvirtį vidutinis įmonių pelningumas3 siekė 8,7 procento (praėjusių metų II ketvirtį – 7,5%). Pelningiausios buvo verslo paslaugas teikiančios įmonės (34%) bei pašto ir telekomunikacijų veikla (beveik 25%). Statyboje vidutinis pelningumas buvo daugiau kaip 11 procentų, transporto bei viešbučių ir restoranų sektoriuose – 8, pramonėje – 7, prekyboje – 5 procentai.

Pelningai dirbusių įmonių dalis sudarė 73 procentus ir buvo didesnė nei praėjusių metų antrąjį ketvirtį (71%). Iš pašto ir telekomunikacijų įmonių pelningai dirbo 81, prekybos ir statybos – 78, verslo paslaugų – 73, pramonės – 68 procentai įmonių.             

Per pirmą šių metų pusmetį šalies įmonės gavo 82,1 mlrd. litų pajamų, tai 21,2 procento daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Ikimokestinis pelnas siekė 6,4 mlrd., tai 42,1 procento daugiau nei pernai. Vidutinis įmonių pelningumas padidėjo nuo 6,6 iki 7,8 procentų.       

-----------------

  1. AB, UAB, valstybės (savivaldybės) įmonės, kooperatinės bendrovės.
  2. Nekilnojamasis turtas, nuoma ir kita verslo veikla.
  3. Pelno prieš apmokestinimą santykis su pajamomis už parduotas prekes ir paslaugas.

Vilija Lapėnienė

Generalinio direktoriaus pirmoji pavaduotoja  

Statistikos departamentas prie LRV

„altinis: www.stat.gov.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.