Siunčiami duomenys...

 

„ŽIAREAL” pristato aukštos finansinės grąžos projektus

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 27, 14:08

Pranešimas žiniasklaidai

2007 09 27

Rugsėjo 28-30 dienomis „Siemens arenoje” vyksiančioje specializuotoje tarptautinėje parodoje „Nekilnojamas turtas 2007”, nekilnojamojo turto agentūra „ŽIA valda real estate“ pristatys savo naujausius projektus „Antrieji namai“ bei nemokamai konsultuos NT įsigijimo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje klausimais.

„Gyvenamasis būstas ir toliau išlieka ne tik vieta nuolatiniam gyvenimui, bet ir patikima investicija ar savi namai saulėtose pakrantėse “, – teigia „ŽIA valda real estate“ direktoriaus pavaduotoja Gintarė Mikučionytė. – „Paklausą Lietuvoje turintys „Antrieji namai“ plečia geografiją - vis populiariau juos įsigyti kitose šalyse, ypatingai tose, kur prognozuojamas daugiau negu 20 proc. kainų kilimas”.

Pasak p. Mikučionytės, tais atvejais, kai būstas įsigyjamas tiesiogiai nedalyvaujant pirkimo procese, rekomenduotina žinoti nuostatas ir taisykles, kuriomis vadovautis: negana surinkti informaciją apie objektą ir įvertinti pirkinio riziką. Ypatingai svarbu turėti patikimą partnerį, nepatartina rizikuoti perkant pas brokerius, kurie neprisiima jokios atsakomybes, nežino objektus statančių bendrovių pardavėjų.

Parodos metu agentūros „ŽIA valda real estate“ specialistai teiks nemokamas konsultacijas NT vertinimo, pirkimo-pardavimo, nuomos, projektų analizės bei rinkos situacijos klausimais. Bus pristatomi „Antrų namų“ projektai Druskininkuose, Palangoje, Šventojoje, Turkijoje. .

Rugsėjo mėn. SEB paskelbtoje „Lietuvos makroekonomikos apžvalgoje” teigiama, kad jau esama preliminarių ūkio “atšalimo” požymių ir galima tikėtis statybų bei nekilnojamojo turto plėtros tempų lėtėjimo. Nepaisant kaimyninių Latvijos ir Estijos NT lūžio bei įskaitant tolesnį Europos centrinio banko palūkanų normų didinimą, Lietuvoje NT aktyviai perkamas gyvenimui, o ne spekuliaciniais tikslais. Kainų, kurių pokytį reguliuoja pasiūlos ir paklausos santykis, augimas rodo, kad būsto pirkimai nemažėja. Žmogui reikia nuosavo būsto, kur galėtų ramiai auginti vaikus ir gyventi šiandien ir dabar.

Apsirūpinę būstu ir gaunantys pakankamai aukštas pajamas žmones ieško naujų rinkų, prisiima rizika, investuodami kitose perspektyviose šalyse. Keičiasi rinkos, keičiasi segmentai. „Pastaruoju metu šalyje stebimas pinigu perteklius, svarbu juos tinkamai investuoti“, - konstatuoja p. Mikučionytė. – „Perkamos akcijos labai jautrios rinkos svyravimams, akcijų rinka yra nuotaikų rinka. Lietuviai vertina suprantamesnes ir lengviau kontroliuojamas investicijas į NT“.

Rinkos analitikai įspėja nepasikliauti vyraujančiomis madomis, o kreiptis į profesionalus, kurie žino skirtingų rinkų ypatumus bei svyravimus ir gali patarti, kur geriausiai investuoti, atsižvelgiant į asmeninius poreikius bei įvertinus riziką

„Šiandien pirkėjai dairosi naujų rinkų: tiek investavimo tikslu, tiek „Antrų namų” įsigijimui”, - teigia p.Mikučionytė. – „Parodoje pristatysime šiems tikslams skirtus projektus perspektyvioje Turkijos rinkoje, kuri šiuo metu sparčiai auga ir pasaulyje laikoma „karštu tašku” NT investicijų plėtrai. Tikėtinas  būsto kainų kilimas  - apie  30 proc., tačiau siūlome projektų, kuriuose prognozuojamas dar didesnis kainų šuolis, ieškome būdų, kaip finansuoti perkama NT.

Parodoje „ŽIA valda real estate“  pristatys 34 nekilnojamo turto projektus, iš kurių 6 – “Antrųjų namų” pasiūlymai.

Apie „ŽIA valda real estate“

Viena didžiausių nekilnojamojo turto kompanijų UAB „ŽIA valda real estate“ per šešis šių metų mėnesius sudarė sandorių už maždaug 380 mln. litų. Tai dukart daugiau, palyginti su praėjusių metų antruoju pusmečiu. 2006 metais įmonė sudarė sandorių už 536,13 mln. litų, tai 5,4 karto daugiau nei 2005-aisiais. Praėjusių metų bendrovės apyvarta buvo 1,1 mln. litų.

Bendrovės klientai – per 1000 Lietuvos ir užsienio fizinių ir juridinių subjektų.

„ŽIA valda real estate“ biurai veikia Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, iki metų pabaigos ketinama išsiplėsti į Panevėžį ir Šiaulius.

Agentūra dirba ketvirtus metus ir teikia visas nekilnojamojo turto paslaugas. 

Jūratė Vaičiuvienė,

„Baltic Media Partners“ projektų vadovė

Gintarė Mikučionytė,

"ŽIA valda real estate" direktoriaus pavaduotoja

„altinis: www.ziareal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.