Siunčiami duomenys...

 

AB „Limarko laivininkystės kompanija“ įsigijo motorlaivį „America Feeder“

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 08, 12:26

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. spalio 8 d.

„Limarko“ grupės bendrovė AB „Limarko laivininkystės kompanija“ sėkmingai užbaigė motorlaivio „America Feeder“ įsigijimo sandorį. Naujasis motorlaivis tapo didžiausiu kompanijos konteineriniu laivu.

Š. m. spalio mėn. pradžioje pasirašius laivo priėmimo-perdavimo aktą, AB „Limarko laivininkystės kompanija“ tapo pilnateise motorlaivio „America Feeder“ savininke. Bendrovė motorlaivį perėmė Port Evergleidso uoste (Floridos valstija, JAV). Užbaigus sandorį, laive iškelta Lietuvos valstybinė vėliava.

AB „Limarko laivininkystės kompanija“ prezidentas Vytautas Lygnugaris pažymėjo, kad tai jau trečiasis šiemet ir devintasis nuo 2004 metų pavasario bendrovės įsigytas laivas, o bendros AB „Limarko laivininkystės kompanija“ investicijos į laivyno modernizavimą šiais metais sudarė 78 mln. litų ir trečdaliu viršijo pernai metų investicijų lygį.

„Nuosekliai įgyvendiname planus, susijusius su investicijomis į konteinerinius laivus. Esame įsitikinę, kad kasmet po 10-12 proc. auganti pasaulinė konteinerinių pervežimų rinka dar ilgus metus užtikrins kompanijai stabilias pajamas ir pateisins akcininkų lūkesčius dėl atliktų investicijų grąžos. Ateityje planuojame įsigyti daugiau ir didesnių konteinerinių laivų, tuo pačiu investuosime ir į refrižeratorinio laivyno plėtrą“, - sakė jis.

Motorlaivis „America Feeder“ pastatytas 1997 metais Turkijoje. Maksimalus laivo greitis 17 mazgų. 121 m ilgio laivas pritaikytas gabenti 585 standartinius 20 pėdų jūrinius konteinerius. Laivas turi ledo klasę ir gali įplaukti į lengvai užšąlančius uostus. Didelis įsigyto laivo pranašumas yra galimybė gabenti 144 refrižeratorinius konteinerius.

Iš karto po laivo perėmimo, naujai įsigytas konteinerinis laivas buvo pelningai įdarbintas Karibų jūros regione. Atsižvelgiant į kontrakto sąlygas, laivui kol kas paliktas ankstesnis pavadinimas.

Per pastaruosius tris su puse metų AB „Limarko laivininkystės kompanija“ įsigijo devynis modernius motorlaivius: „Astra“ ir „Andromeda“ 2004 metais, „Serenada“ ir „Libra“ 2005 metais, „Uranus“ ir „Pluto“ 2006 metais, „Capella“, „Siuita“ ir „America Feeder“ 2007 metais. Minėtu laikotarpiu bendros įmonės investicijos į laivyno modernizavimą viršijo 220 mln. litų, o kompanijos valdomo laivyno tonažas išaugo beveik dviem trečdaliais.

Šiuo metu AB „Limarko laivininkystės kompanija“ iš viso valdo septyniolika laivų. Bendrovės refrižeratorinio laivyno tonažas siekia 3,9 mln. kubinių pėdų. Kompanijoje dirba 480 darbuotojų.

AB „Limarko laivininkystės kompanija“ akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje. Š.m. spalio 5 d. biržos uždarymo metu AB „Limarko laivininkystės kompanija“ akcija kainavo 1,84 lito. Šia kaina bendrovės kapitalizacija sudarė 201,4 mln. litų.

Vytautas Lygnugaris

Prezidentas

AB „Limarko laivininkystės kompanija“

„altinis: www.limarkoshipco.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.