Siunčiami duomenys...

 

„Fima“ pirmoji pasirašė išankstinę sutartį su NATO

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 10, 15:38

Pranešimas žiniasklaidai

2007 spalio 10 d.

Įveikusi NATO išbandymus UAB „Fima“ vienintelė Lietuvoje pasirašė sutartį ir laukia daugiau šios organizacijos užsakymų.

UAB „Fima“ vakar Briuselyje pasirašė išankstinę bazinę sutartį (angl. - Basic Ordering Agreement – BOA) su NATO valdymo, kontrolės ir ryšių agentūra (NATO C3). Tai – pirmoji tokia sutartis su bendrove iš  Lietuvos.

Iki šiol nei viena Lietuvos įmonė nebuvo sudariusi bazinės sutarties. Šias sutartis sudariusios įmonės gali dalyvauti supaprastintuose viešųjų pirkimų konkursuose, kuriuos dėl gynybos institucijų organizuoja NATO C3 agentūra. Tokie konkursai atliekami  per žymiai trumpesnį laiką ir skelbiami tik tarp minėtas  sutartis pasirašiusių kompanijų.

Nepasirašiusios išankstinių sutarčių, Lietuvos įmonės beveik praranda galimybę dalyvauti nemažai NATO C3 agentūros organizuojamų konkursų. Pasirašyti sutartis gali įmonės, dirbančios informacinių technologijų, telekomunikacijų, biuro įrangos gamybos, paslaugų ir kitose srityse.

Norinčios pasirašyti sutartį su NATO C3, bendrovės pirmiausia turi gauti patikimumo deklaraciją iš LR Ūkio ministerijos.

„Tikrinant mūsų patikimumą, daug dėmesio skirta bendrovės patirčiai, specialistų kompetencijai, finansiniams pajėgumams ir įsipareigojimams, atliktiems darbams. Tokie vertinimai jau savaime naudingi, o pasirašę sutartį įgyjame dar daugiau galimybių plėtrai“,- teigė bendrovės „Fima“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius.

2005 metais “Fima“ viena iš pirmųjų bendrovių Lietuvoje buvo įtraukta į potencialių NATO rengiamų konkursų dalyvių sąrašą. Bendrovė jau vykdė NATO užsakymą - rekonstravo Zoknių oro uosto atsarginio tūpimo ir kilimo tako žiburių sistemą.

„Manome, kad dirbdami Zoknių oro uoste įrodėme, jog galime profesionaliai ir kokybiškai  atlikti  NATO užsakytus darbus, o pasirašyta sutartis palengvins daugelį procedūrų ir suteiks dar daugiau galimybių vykdyti projektus ne tik Lietuvoje, bet ir kitose NATO šalyse. Tam esame pasiruošę“,- sakė G. Juknevičius.

Apie UAB „Fima“

Elektroninių inžinerinių sprendimų lyderė Lietuvoje – bendrovė „Fima“ – teikia duomenų apdorojimo ir perdavimo, automatikos, apsaugos, elektronikos bei telekomunikacijų sprendimus, taip pat siūlo sprendimus šiuolaikiniam miestui. 2006 metais bendrovės pajamos siekė 98 mln. litų ir buvo 48 proc. didesnės nei 2005-aisiais.

1992 metais įkurta bendrovė per 15 veiklos metų jau įgyvendino keletą tūkstančių įvairaus dydžio ir sudėtingumo projektų Lietuvoje ir užsienyje. Iš 100 didžiausių Lietuvos kompanijų daugiau kaip pusė yra „Fimos“ klientai.

Bendrovė, kurioje dirba 330 aukštos kvalifikacijos specialistų, yra įtraukta į NATO skelbiamuose konkursuose galinčių dalyvauti įmonių sąrašą.       

„Fima“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Vilniuje, yra įsteigusi filialus Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2006 metų pabaigoje bendrovė įsteigė dukterinę įmonę Latvijoje. „Fima“ yra oficiali plačiai žinomų užsienio kompanijų, tokių kaip „Avaya“, „Lucent technologies“,„Bosch“,„IBM“, „HP“ ir kitų bendrovių partnerė.

Arūnas Armalis

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.fima.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.