Siunčiami duomenys...

 

Pirmasis Lietuvoje 10-ties aukštų šiuolaikinis administracinis surenkamas pastatas

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 23, 09:11

Pranešimas spaudai

2007-10-22

Vilniuje, Saulėtekio akademiniame miestelyje, pradėtas statyti modernus daugiaaukštis 6300 kv. m ploto „Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko“ pastatas, kuriame įsikurs aukštųjų technologijų ir verslo paramos įmonės.

Šiuo metu UAB „Markučiai“ pradeda tiekti surenkamąsias gelžbetonio konstrukcijas šiam statiniui. Tai bus pirmasis Lietuvoje dešimties aukštų administracinis surenkamasis pastatas, kuriame bus panaudotas kolonų ir sijų begembinis jungimas.

Pastato projektuotojas – UAB „Vilniaus architektūros studija“. Pastatą planuojama pastatyti 2008 m. rugpjūčio mėnesį.

 „Šio pastato statybai bus naudojamos surenkamojo gelžbetonio konstrukcijos bei kolonų su sijomis begembinis jungimas, kuris leis išvengti suvirinimo darbų, montavimas taps paprastesnis, saugesnis ir greitesnis“, - pažymėjo UAB „Markučiai“ projektavimo skyriaus vadovas, inžinierius-konstruktorius Arūnas Cijunaitis.

Be šių privalumų, svarbus ir estetinis grožis. Kadangi kolonos ir sijos jungiamos nenaudojant gembių, sija į koloną remiama per specialias plienines įdėtines detales, kurios iš anksto įstatomos į elementus jų gamybos metu. Todėl architektams nereikia rūpintis, kaip paslėpti kolonų gembes, nes jų pastato karkase nebelieka.

 „Vis labiau brangstanti darbo jėga lems šių konstrukcijų panaudojimą įvairios paskirties statiniams, taip mažinant statybų sąnaudas“, - teigia UAB „Markučiai“ komercijos direktorius Tadas Raškauskas.

Tokie UAB „Markučiai“ sprendimai buvo panaudoti –  UAB „Merko statyba“ statomame Laisvalaikio ir prekybos centre „Panorama“, SR UAB „Senovė“ statytame vaikų darželyje Pilaitės mikrorajone, UAB „Murena“ pramogų centre Alytuje ir kt.

Apie UAB „Markučiai"

UAB „Markučiai“ - viena iš didžiausių standartinių ir nestandartinių gelžbetonio gaminių gamintojų Lietuvoje. Bendrovė pagal individualius kliento poreikius konsultuoja, projektuoja ir gamina  plataus asortimento gelžbetonio gaminius.

Nuo 2007 m. siekiant lanksčiau tenkinti klientų poreikius, prisitaikyti prie kintančių rinkos sąlygų, kryptingai ir specializuotai plėstis, gelžbetonio gaminių gamybos ir projektavimo veikla atskirta nuo prekinio betono mišinių gamybos bei tiekimo veiklos.

Kuriant naujas gamybos technologijas, UAB „Markučiai“ palaiko glaudžius ryšius su Vilniaus Gedimino technikos universiteto Gelžbetoninių ir mūrinių konstrukcijų katedros mokslininkais, taip pat architektais, projektuotojais ir rangovais, siekiant surasti geriausią sprendimą.

UAB „Markučiai“

Rinkodaros vadovė

Ieva Petrikytė

„altinis: www.markuciai.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.