Siunčiami duomenys...

 

„flyLAL – Lithuanian Airlines“ prognozuoja tautiečių antplūdį per šventes

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 25, 11:35

Pranešimas žiniasklaidai

2007 spalio 25 d.

Nacionalinė aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines“ prognozuoja, jog šiemet į Lietuvą iš Londono per Kalėdas norės sugrįžti gerokai daugiau užsienyje gyvenančių tautiečių nei pernai. Dar rugsėjį pardavusi visus šventinio laikotarpio bilietus, aviakompanija organizuoja net 12 papildomų reisų į ir iš Londono, kuriame apsistoję daugiausiai migrantų iš Lietuvos.

„Tam, kad visi norintys per šventes prie Kūčių stalo galėtų susėsti kartu su savo šeima, pasirūpinome papildomais reisais, kad į namus galėtų sugrįžti ir tie, kurie nespėjo įsigyti bilietų. Iš viso gruodį iš Londono planuojame net 36 reisus“, – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Tadas Pukšta. Anot jo, kiekvienais metais tautiečiai bilietais šventėms pradeda rūpintis vis anksčiau ir anksčiau. Pirmieji bilietai buvo parduoti tik pradėjus prekybą žiemos sezono bilietais – liepos mėnesį, tačiau domėtis šiuo reisu pradėta dar šių metų pradžioje.

Gruodžio 17-23 dienomis iš Anglijos sostinės į Lietuvą planuojami 7 papildomi reisai, atgal iš Lietuvos į Londoną sausio 2-6 dienomis organizuojami 5 papildomi skrydžiai. Atitinkamu laikotarpiu pernai „flyLAL – Lithuanian Airlines“ iš viso organizavo 3 papildomus reisus. Pernai gruodį iš Londono į Vilnių aviakompanija atskraidino beveik 5 tūkst. keleivių, šiemet jų tikimasi pervežti daugiau kaip 20 proc. daugiau.

„Papildomiems reisams skyrėme didžiausius savo turimus orlaivius – 126 ir 138 vietų Boeing 737. Kadangi nemažai tautiečių gyvena ir Airijoje, galvojame apie papildomus reisus ir iš Dublino“, – teigia T.Pukšta.

Aviakompanijos vadovas atkreipia dėmesį, kad papildomi reisai iš Londono šventiniu laikotarpiu bus organizuojami ne iš Getviko (Gatwick) oro uosto, bet iš Stanstedo, įsikūrusio šiaurinėje Londono dalyje. Įprastais žiemos sezono reisais šia kryptimi aviakompanija „flyLAL - Lithuanian Airlines“, kaip ir iki šiol, keleivius skraidins į ir iš Londono Getviko oro uosto. 

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 18 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 500 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovė

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.