Siunčiami duomenys...

 

Studentai skatins pilietiškai neaktyvių regionų jaunimo aktyvumą

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 19, 16:28

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. lapkričio 16 d.

Lapkričio 16-20 dienomis Kernavėje startuos Lietuvos studentų atstovybių sąjungos kartu su partneriais įgyvendinamas tarptautinis projektas “We care!”, kurio tikslas - supažindinti jaunimą iš pilietiškai neaktyvių Lietuvos regionų su sėkmingai veikiančiomis Europos valstybių jaunimo organizacijomis, skatinti gerosios pilietiškumo patirties sklaidą bei jaunų žmonių bendradarbiavimą.

Projekte dalyvauja Lietuvos jaunimas iš pilietiškai neaktyvių šalies regionų (Elektrėnų ir Švenčionių savivaldybių) bei jaunimo organizacijų atstovai iš Danijos, Suomijos, Švedijos.

Anot LSAS prezidentės Indrės Vareikytės, netiesa, kad Lietuvoje stinga aktyvaus jaunimo. Tokių jaunų žmonių, kurie yra gabūs, „dega“ idėjomis ir noru būti naudingais visuomenei tikrai yra, tačiau jų ugdymui, vertybių puoselėjimui dėmesio išties nėra daug, o ypatingai projekto rengėjų pasirinktuose regionuose - kur jaunimo organizacijos yra neveiklios ir jaučiamas informacijos bei patirties trūkumas.

„Studentai yra būtent ta visuomenės dalis, kuri savo aktyvumu, idėjomis ir pastangomis turi skatinti jaunųjų pilietiškumą bei norą aktyviai dalyvauti visuomenės gyvenime. Būtent todėl šiuo projektu siekiame ugdyti jaunimo lyderius, mokyti juos įkvėpti kitus ir burti aplink save bendraminčius. Tikime, kad šių pastangų rezultatas bus pasirinktų regionų visuomeninio aktyvumo augimas“, - įsitikinusi Indrė Vareikytė.

Vyksiančio seminaro - diskusijos „Aktyvus pilietiškumas“ metu projekto dalyviai susipažins su įvairioms visuomenės grupėms kylančiomis problemomis, savo interesų atstovavimo būdais bei veikimo pilietinėse organizacijose principais. Simuliacinis žaidimas praktiniu būdu mokys jaunus žmones vadovauti organizuotoms piliečių grupėms, spręsti organizacijoms kylančias projektų vadybos, žmogiškųjų išteklių valdymo, finansavimo problemas.

Kultūrinė projekto programos dalis vyks kaimo turizmo sodyboje "Kernavės bajorynė", kur apsistos dalyviai, bei Vilniuje. Projekto metu numatytas nacionalinis vakaras, kurio metu dalyviai nacionalinėse grupėse pristatys savo šalių kultūrą, istoriją, papročius bei tradicijas. Taip skatinimas neformalusis dalyvių bendravimas, kalbų mokymasis, kultūriniai mainai.

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga projektą „We care!” įgyvendina kartu su Demokratinės politikos institutu, TSPMI korporacija RePublika, Lietuvos moksleivių parlamentu, Lietuvos moksleivių sąjunga, Lietuvos gimnazijų asociacija ir Lietuvos pagrindinių mokyklų asociacija. LSAS su projekto partneriais tikisi, jog šis projektas taps tęstiniu, į jį įtraukiant vis daugiau jaunimo iš apleistų, neaktyvių Lietuvos regionų.

Projektą finansuoja Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra, įgyvendindama ES programą „Veiklus jaunimas“.

Sima Vaškelytė

„altinis: www.lsas.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.