Siunčiami duomenys...

 

Biuro administravimas 2007m. Nr. 12 Anonsas

  • Vakarai LT
  • 2007, gruodžio 04, 07:53

Įprasta sakyti, kad administratorė – tai įmonės veidas, vizitinė kortelė. UAB „BOD Group“ administratorė Daiva DUNDAITĖ įsitikinusi, kad administratorė privalo būti įmonės širdis – jausti visas įmonės reikmes ir burti apie save kitus darbuotojus. Administratorės darbo pobūdis ir krūvis, Daivos manymu, priklauso nuo įmonės dydžio ir veiklos. UAB „BOD Group“ – didžiausia Baltijos šalyse pramoniniu būdu įrašytų CD/DVD ir MC diskų gamintoja, dirbanti pagal vakarietiškus standartus, todėl ir savo darbuotojams kelia nemažus reikalavimus. Bet tai tik iššūkis edukologiją studijavusiai ir šiek tiek teisės žinių įgijusiai merginai, kuri nuolat siekia sužinoti, atrasti, išmokti ką nors naujo. Tai darbas, kuriame privalai būti universalus, iniciatyvus, atsakingas, išmoningas, apsukrus. Šiais reikalavimais ir vadovaujasi jauna, bet ambicinga administratorė. Apie tai skaitykite straipsnyje ADMINISTRATORĖ – ĮMONĖS ŠIRDIS.

***

Leiskite atspėti jūsų slaptažodį... Ar tai jūsų vardas? Jūsų vardas, parašytas iš kitos pusės? Tai nėra jūsų vardas, tačiau jis įeina į slaptažodį? Į slaptažodį įeina jūsų gimimo data? Metai, kuriais buvo sugalvotas slaptažodis? O gal tai tiesiog žodis „password“ (angl. slaptažodis)?

Viena sunkiausių užduočių šiuolaikinio žmogaus gyvenime – sugalvoti gerą slaptažodį, tuo labiau kad reikia turėti ne vieną: draugų forumas, el. paštas, el. bankas... Lengviausia turėti vieną slaptažodį, ir, jeigu tai jūsų šuniuko vardas, jūs jo niekada nepamiršite, tačiau tai didžiausia kvailystė... Apie tai – straipsnyje KAIP APSAUGOTI SAVO SLAPTAŽODŽIUS.***Ne paslaptis – pirmas įspūdis dažnai būna stiprus ir reikšmingas. Vadovaudamiesi juo dažnai padarome išvadas, kartais ir ne visai teisingas.

Neretai tam tikra nuomonė apie įmonę susidaroma pakalbėjus su pirmu pasitikusiu žmogumi, apžvelgus aplinką. Klientus ir svečius dažniausiai pasitinka biuro administratorė, taigi lyg ir nuo jos daugiausia priklauso, ar norės svečias apsilankyti dar kartą. Ar tai tiesa? Jeigu taip, vadinasi, biuro administratorei tenka ne tik krūva pareigų – ji savotiškai atsakinga ir už įmonės įvaizdžio kūrimą... Taigi kiek svarbu, kaip atrodo biuro administratorės darbo vieta?

Laimė, niekas dar nesugalvojo taisyklių, kaip reikėtų išdėlioti dokumentus, kur pastatyti kompiuterį, į kurį stalčių dėti sąskaitas. Pasmalsaukime – gal biuro administratorės turi susikūrusios savąsias? Į ką jos labiausiai kreipia dėmesį ir kaip tvarko savo darbo aplinką? Apie tai skaitykite straipsnyje DARBO VIETA – ĮMONĖS ĮVAIZDŽIO DALIS.***

Sudarydami darbo sutartį su darbuotoju, aptariame formalius dalykus, konfidencialumo ar nekonkuravimo sąlygas, tikimės lojalumo. Tačiau darbuotojas taip pat turi nemenkų lūkesčių ir, jei jie neišpildomi ar nepateisinami, jo požiūris į įmonę, kurioje dirba, savo pastangas jos labui ir darbą apskritai pradeda keistis.

Darbuotojo lūkesčiai dėl įmonės, vadovų ir darbo yra nerašyta psichologinė darbo sutartis, ir visą savo darbo laikotarpį darbuotojas tikrina, kaip gerai laikomasi jos sąlygų. Plačiau apie tai – straipsnyje PSICHOLOGINĖ DARBO SUTARTIS.

***

Artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems metams, kiekvienas išgyvename ne tik savo asmeninį šventės laukimo metą, bet ir įsitraukiame į kolektyvo rūpesčius – kaip pasveikinti bendradarbius, verslo partnerius, klientus.

Šiuo metu labai populiarūs švenčių vakarėliai, kuriuos dažnai vadiname banketais. Tačiau tai tik painiava, kai jaukios, kamerinės šventės tapatinamos su oficialiais priėmimais, turinčiais visai kitus tikslus. Apie tai – straipsnyje BANKETAS: ŠVENTĖS DŽIAUGSMAS IR ĮSIPAREIGOJIMAI.

„altinis: www.paciolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.