Siunčiami duomenys...

 

Vartus atvėrė antrasis „flyLAL Technics“ lėktuvų angaras

  • Vakarai LT
  • 2007, gruodžio 06, 11:12

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. gruodžio 6 d.

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste baigtas statyti vienas moderniausių lėktuvų techninio aptarnavimo angarų buvusiose Sovietinio bloko šalyse ir visoje Rytų Europoje. Techninės lėktuvų priežiūros bendrovės „flyLAL Technics“ angaras, kurio statyba bei įrenginiai kainavo 25 mln. litų, aptarnaus tiek Rytų, tiek Vakarų šalių aviakompanijų orlaivius.

„Džiaugiamės galėdami savo klientams pasiūlyti ne tik dar kokybiškesnes paslaugas, bet ir patenkinti sparčiai augantį mūsų paslaugų poreikį. Užsakymų šiuo metu jau turim iki 2009 m., – teigia UAB „flyLAL Technics“ direktorius Andrej Belotelov. – Naujasis angaras suteiks galimybę vienu metu aptarnauti žymiai daugiau orlaivių nei iki šiol“.

Daugiau kaip 5 tūkst. kvadratinių metrų angare, savo dydžiu prilygstančiame futbolo aikštei, vienu metu galės būti remontuojami du bet kurio tipo Boeing 737 (įskaitant Boeing 737-900 su aerodinaminiais sparnų prailgintuvais) ir Airbus 320 šeimai priskiriami orlaiviai. Čia bus atliekama techninė orlaivių priežiūra iki kapitalinio remonto darbų, variklių, važiuoklių ir kitų komponentų keitimas.

Anot Andrejaus Belotelovo, „flyLal Technics“ parduodamos paslaugos patrauklios tiek Rytų, tiek Vakarų šalių aviakompanijoms, nes vienos darbo valandos kaina, palyginti su konkurentais, yra žema, darbuotojai laisvai bendrauja su užsakovais ir anglų, ir rusų kalbomis, darbai atliekami greitai, o kokybė atitinka visus Europos Sąjungos standartus. Augantį klientų potencialią sąlygoja ir puiki Lietuvos geografinė padėtis – Centrinėje Europoje lėktuvų perskridimo į Vilnių išlaidos yra minimalios. Be to, Lietuvos narystė Europos Sąjungoje supaprastino muitinės procedūras, todėl atsarginės dalys „flyLal Technics“ pristatomos labai greitai.

„Siekiame tapti vienu iš pagrindinių lėktuvų techninės priežiūros centrų buvusiose Sovietinio bloko šalyse ir visoje Rytų Europoje“, – sako Andrej Belotelov. Iki šiol bendrovė turėjo vieną – beveik 2,6 tūkst. kvadratinių metrų angarą, galėjusį aptarnauti tik Boeing tipo lėktuvus. Pastačius antrąjį lėktuvų angarą, kitąmet bendrovė „flyLAL Technics“ tikisi gauti apie 80 mln. litų pajamų.

„flyLal Technics“ paslaugomis naudojasi tokios oro bendrovės, kaip „airBaltic“ (Latvija), „Transaero“ (Rusija), „Aeroflot Don“ (Rusija), „KD Avia“ (Rusija), „Rosija“ (Rusija), „Happag Lloyd“ (Vokietija) ir kitos.

Naujojo techninės lėktuvų priežiūros angaro atidarymas Tarptautiniame Vilniaus oro uoste vyks šiandien, gruodžio 6 d., 16:30 val.

Apie „flyLAL Group“

„flyLAL Group“ priklauso bendrovės „flyLAL – Lithuanian Airlines“, „BPC Travel“, „flyLAL Technics“, „flyLAL Training“, „Passenger Terminal“, „Aviation Asets Management“, „flyLAL Charters“.

Patikslinus „flyLAL Group“ akcininkų struktūrą, tiesiogiai, netiesiogiai ir per dukterines įmones elektronikos sprendimų įmonė „Fima“ kontroliuoja 30 proc., investicijų „ŽIA valda“ – 45 proc., o įmonė „Sanitex“ – 25 proc. „flyLAL Group“ akcijų.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovė

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.