Siunčiami duomenys...

 

„Creditcollect“: skolų grąžinimas gruodį suaktyvėja 40 procentų

  • Vakarai LT
  • 2007, gruodžio 12, 06:44

2007 gruodžio  11 d.

Pranešimas žiniasklaidai

Skubėjimas grąžinti skolas iki metų pabaigos - finansinių metų pabaigos įtaka plius tradicijos?

Nemažai skolas grąžinti vilkinančių Lietuvos bendrovių  su kreditoriais nusiteikusios atsiskaityti iki Naujųjų metų ir skolų į kitus metus neperkelia. Skolų išieškojimo ir administravimo bendrovės „Creditcollect“ duomenimis, jau ketvirtus metus pastebimas skolų grąžinimo suaktyvėjimas gruodžio mėnesį, kuomet bendrovės grąžina 35-40 proc. skolų daugiau, nei kitais metų mėnesiais. Bendrovės teigimu, iki Naujųjų grąžinusios skolas bendrovės yra susirūpinusios savo reputacija bei santykiais su kitomis verslo struktūromis.

 „Tai susiję ir su trečdaliu išaugusiu kreditorių skaičiumi, lyginant su kitais metų mėnesiais, kurių didžiausias noras – iki metų pabaigos atgauti perduodamas išieškoti skolas. Tai suprantama, nes baigiasi finansiniai įmonių metai, sudarinėjami nauji biudžetai, verslininkai suinteresuoti atgauti kuo daugiau kompanijos lėšų, reikalingų naujiems projektams“, - teigia UAB „Creditcollect“ generalinis direktorius Antanas Survila.

Jo teigimu, nemažai skolininkų supranta, kad privalo iki metų pabaigos atsikratyti jų pečius slegiančios naštos.  Dalis jų paiso ne tik verslo etikos bei principų, bet ir atsižvelgia į seną tradiciją. Lietuviai, kaip ir daug kitų tautų, nuo seno vadovaujasi tradicija atiduoti skolas iki šv. Kalėdų. Tikima, kad to nepadarius be skolų nepavyks gyventi ir visus kitus metus.

„Creditcollect“ vadovo teigimu, jau dabar pradėjus galvoti, kaip geriau grąžinti skolą, yra galimybė ir išvengti dėmės reputacijoje. „Jeigu partneriams, tiekėjams ar kreditoriams skolingas verslininkas supras, kad nuomonė apie jį ne mažiau svarbi negu jo teikiamų paslaugų ar gaminamų prekių kokybė, turės progą 2008-uosius pradėti pakelta galva, nesibaiminant, jog skolų šleifas taps kliūtimi pradėti naujus darbus“,- pataria A. Survila.

Grąžinus visas skolas ar dalį jų ir taip parodžius, kad nevengiama įsipareigojimų, yra galimybė nepatekti į „Creditcollect“ vedamus juoduosius sąrašus. Pasak A. Survilos ne vienas verslininkas jau patyrė, ką reiškia kai duomenis apie įmonės įsiskolinimus ir įsipareigojimų nevykdymą gauna  kredito bendrovės, galimi partneriai ar klientai. Skolų išieškojimo bendrovė viešina informaciją apie ypač piktybinius skolininkus, taip siekdama apsaugoti verslininkus nuo galimų nuostolingų sandorių.

Apie UAB „Creditcollect“

UAB „Creditcollect“, nuo 1999 iki 2007 metų kovo mėn. veiklą vykdžiusi kaip UAB „Žvilgsnis iš arčiau“, per penkerius metus pasiekė lyderio poziciją Lietuvos kreditų valdymo ir skolų išieškojimo rinkoje. 2006 metais bendrovės apyvarta buvo 3,15 mln. litų.

Bendrovė teikia visas su skolų išieškojimu ir administravimu susijusias paslaugas, taip pat siūlo profesionalias teisines paslaugas. Tarp bendrovės klientų - bankai, draudimo, investicinės, statybų ir kitos

bendrovės.

Įmonė priklauso tarptautiniam kreditinės informacijos valdymo bendrovių tinklui „Creditinfo Group“, kuris

įsigijęs 100 proc. „Creditcollect“ akcijų.

Arūnas Armalis

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.creditcollect.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.