Siunčiami duomenys...

 

Vadovas ir pasulis 2008m Nr. 4 anonsai

  • Vakarai LT
  • 2008, balandžio 06, 16:30

Naujo verslo sukūrimas – tai ilgas ir daug pastangų, žinių, naujų idėjų, laiko ir finansinių sąnaudų reikalaujantis procesas. Neretai verslininkai suinteresuoti kuo sėkmingesne ir greitesne pradėtos veiklos plėtra, kuri, be abejo, reikalauja ne tik papildomų finansinių investicijų ir sunkaus darbo, bet ir daugiau kvalifikuotos darbo jėgos, naujų technologijų sukūrimo. Be to, kuo sudėtingesnis ir platesnis verslas, tuo sunkiau jį suvaldyti, todėl reikalingas ir tam tikras priežiūros bei kontrolės mechanizmas. Tokiu būdu galimos problemos iškyla viena po kitos ir ne kiekvienas sugeba jas tinkamai išspręsti. Vienas iš būdų minimaliomis pastangomis ir sąnaudomis, kuo mažesne rizika ir, be to, pakankamai greitai ir, tikėtina, efektyviai pradėti savo verslą – franšizės sutarties sudarymas. Išsamiau apie tai skaitykite straipsnyje FRANŠIZĖ – VIENA IŠ GALIMYBIŲ PRADĖTI SAVO VERSLĄ.

Nemažėjant lietuvių emigracijai ir nuolat augant imigruojančiųjų skaičiui, darbo santykių dalyviais Lietuvoje tampa vis daugiau užsieniečių. Ilgą laiką nelietuviško kapitalo įmonėse vyravo praktika valdybos nariais, direktoriais ir aukščiausiais vadovais skirti užsieniečius. Šiuo metu pastebimas vis didėjantis nekvalifikuotos arba mažai kvalifikuotos darbo jėgos iš užsienio poreikis. Visi šie augančios ekonomikos poreikiai lemia ne vien reikiamybę žinoti teisinius barjerus, siekiant legaliai įdarbinti užsienietį Lietuvoje, bet ir būtinybę Lietuvos darbdaviams suprasti esminius užsieniečiams išmokamų darbo santykių pajamų apmokestinimo principus. Apie tai plačiau skaitykite straipsnyje ĮDARBINTAS UŽSIENIETIS – KOKIUS MOKESČIUS TEKS MOKĖTI ĮMONEI.

Pelno (nuostolių) ataskaita yra viena iš įmonės rengiamos finansinės atskaitomybės ataskaitų, parodanti per praėjusius finansinius metus įmonės uždirbtas pajamas ir jas uždirbant patirtas sąnaudas. Joje apskaičiuojamas ir įmonės veiklos rezultatas – pelnas arba nuostolis. Apie tai – straipsnis APIE PELNO (NUOSTOLIŲ) ATASKAITĄ DETALIAI.

Optimalios kapitalo struktūros klausimas yra vienas kontroversiškesnių finansų srityje. Kaip tokiais atvejais sakoma, jei paklaustumėte trijų finansininkų nuomonės apie optimalią kapitalo struktūrą, išgirstumėte tris skirtingus atsakymus. O gal ir keturis. Nepaisant to, visų šių teorijų šalininkai skyla į dvi stovyklas: teigiančių, kad optimali kapitalo struktūra egzistuoja, ir tai neigiančių. Maža to, toje pačioje stovykloje nuomonės neretai skiriasi. Straipsnyje OPTIMALI KAPITALO STRUKTŪRA: REALAUS PASAULIO ATSPINDYS AR MATEMATINĖ ILIUZIJA? apžvelgsime keletą žinomesnių teorijų ir tyrimų apie įmonės kapitalo struktūrą.

„altinis: www.paciolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.