Siunčiami duomenys...

 

Klaipėdoje bus skatinamos jaunimo verslumo iniciatyvos

  • Vakarai LT
  • 2008, rugpjūčio 29, 15:39

Organizuojamas verslumo skatinimo projektas sieks sudaryti sąlygas jaunimui kurti nuosavą verslą. Kiekvienas norintis įgyvendinti ar pasitikrinti savo verslo idėją galės dalyvauti VšĮ Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros (KEPA) ir partnerio VšĮ Jaunimo iniciatyva skelbiamame verslo idėjų atrankos konkurse. Atrinkti geriausi verslo idėjų autoriai pretenduos į rėmėjų įsteigtus prizus.

„Šiuo metu vis dažniau jaunimo tarpe atsiranda pamąstančių apie nuosavą verslą, tačiau iniciatyvos jį steigti vis dar miglotos. Žinoma jaunam žmogui sunku pradėti savo verslą neturint atitinkamų žinių verslo srityje, finansinių resursų veiklos pradžiai. Todėl įgyvendindami Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos finansuojamą projektą, tikimės suteikti jaunuoliams pagalbą plėtojant savo verslo idėją ir padrąsinti ją įgyvendinti,“ – teigia projekto vadovė Sandra Mieliulytė.

Anksčiau atliktas jaunimo situacijos sociologinis tyrimas Klaipėdoje parodė, kad net 68% jaunųjų klaipėdiečių norėtų pradėti savo verslą, ir kaip pagalbą verslo pradžiai nurodė konsultavimą ir mokymus (45%), finansinę paramą verslui (40%) ir paramą suteikiant patalpas ir orgtechniką (13%).

Organizuojamas verslo idėjų konkursas atsilieps į jaunų žmonių išreikštus poreikius. Atrinktiems  dalyviams bus organizuojami mokymai aktualiais verslo klausimais, teikiamos individualios ekspertų konsultacijos. Ekspertų komisijos geriausiai įvertintoms 1-2 verslo idėjų autoriams atiteks rėmėjų įsteigtas prizinis fondas – 10 000 litų finansinė parama verslo pradžiai arba nemokamos patalpos nuomai Klaipėdos senamiestyje (nuo 2009 m.).

„Projektas skatina jaunuolius nepalikti geriausių verslo idėjų stalčiuje, o drąsiai jas vystyti ir įgyvendinti. Profesionalūs lektoriai padės išgryninti verslo idėjas, o suformuota profesionali vertinimo komisija atrinks geriausias. Tiktai drąsa ir užsispyrimas padės išlikti šiuo sunkiu pereinamuoju ekonominiu tarpsniu“, - teigia projekto partneris Mindaugas Busila, VšĮ Jaunimo iniciatyva vadovas.

Jaunimas, norintis dalyvauti projekte su verslo idėja iki rugsėjo 15 dienos turi registruotis tinklapyje www.kepa.lt, užpildydamas dalyvio anketą, kurioje trumpai pristatytų savo verslo idėją. Konkurso metu atrinktos realiausios verslo idėjos, dalyvaus tolesniuose konkurso atrankos etapuose, kurių metu dalyviai tobulins ir detalizuos savo verslo planą. Ketinantys dalyvauti konkurse su konkurso taisyklėmis bei atrankos etapais galės susipažinti apsilankydami minėtoje svetainėje. Geriausi verslo idėjų savininkai bus skelbiami gruodžio mėnesį baigiamojoje projekto konferencijoje.

Apie Klaipėdos ekonominės plėtros agentūrą (KEPA)

VšĮ Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra (KEPA) – verslo informavimo ir konsultavimo paslaugų įstaiga, kurios siekis – skatinti smulkaus ir vidutinio verslo regione plėtrą bei prisidėti prie Klaipėdos miesto investicinio patrauklumo didinimo.

Pagrindinė mūsų veikla – ES finansuojamų investicinių projektų viešame sektoriuje inicijavimas, rengimas ir įgyvendinimas.

Pagrindinės vykdomų projektų sritys – senamiesčio regeneravimo, inovatyvaus ir kūrybinio verslumo skatinimo, miesto komunikavimo strategijos vystymas bei įgyvendinimas.

Parama smulkiam vidutiniam verslui teikiama per atskiras savivaldybės ir ministerijų programas. Teikiamos vienkartinės nemokamos konsultacijos dėl verslo finansavimo iš įvairių ES programų.

KEPA steigėjas – Klaipėdos miesto savivaldybė.

Išsamesnė informacija:

Sandra Mieliulytė, KEPA projektų vadovė, (46 ) 31 10 10 , sandra@kepa.lt

„altinis: www.kepa.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.