Siunčiami duomenys...

 

S O S Girulių giriai!

  • Vakarai LT
  • 2011, sausio 05, 12:43

Prieuosčio  geležinkelio stoties rekonstrukcijos plane numatyta įrengti mažiausiai  15-ką geležinkelio kelių, planuojamų pramonės objektų aptarnavimui. Praktiškai tam reikėtų paaukoti visą Girulių girią.

 Jau dabar miškas dvokia nafta. O  likusį , sakais kvepiantį mišką numatyta sunaikinti. Dar 1993-1994 metais buvo planuojama statyti giliavandenį uostą Melnaragėje su visa tam  reikalinga infrastruktūra. 

Klaipėdos miesto savivaldybė, kaip šio projekto užsakovė, padedant mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomiems gamtosaugininkams, atims iš klaipėdiečių  paskutinį gaivaus oro gurkšnį!

Tai barbariškas nusikaltimas! To nedrįso daryti net sovietinė valdžia!

 Priešingai  ji rūpinosi šio miško išsaugojimu.

1960 m. rugsėjo 17 d. Girulių miškui, atsižvelgiant į jo ypatingą reikšmę,  buvo suteiktas  botaninio – zoologinio draustinio statusas. Deja, nepriklausomos Lietuvos valdžia,  siekdama paversti visą  Girulių mišką pramonine zona, 1992 metais  slapta nuo visuomenės Girulių botaninio- zoologinio  draustinio statusą panaikino. Valdžia sąmoningai ignoruoja ne tik LR Konstitucijos nuostatas ir aplinkos apsaugos įstatymus, bet ir tarptautinius susitarimus:

1992 m. Rio-de-Žaneiere buvo priimtas tarptautinis susitarimas , 7 km nuo jūros atstumu  nevalia naikinti miškų tam, kad apsaugoti jūras nuo taršos!

 Ši   valdžia tarsi “ pamiršo”, kad  dar 1834 metais senieji Klaipėdos pirkliai, siekdami apsaugoti Klaipėdos miestą nuo pustomo smėlio ir atšiaurių  šiaurės-vakarų vėjų, savo asmeninėmis lėšomis pradėjo pajūrio pakrančių apželdinimą mišku. Šio miško sodinimo darbai, kol subrendo nuostabus pušų miškas, truko apie 150 metų!

 Šiandien  oficialiai pripažinta , kad Klaipėda yra vienas iš labiausiai užterštų Lietuvos miestų . Todėl jau nieko nestebina vėžio ir kitų baisių ligų epidemija Klaipėdos krašte.

Vienintelė vieta , kur dar klaipėdiečiai gali su šeimomis atgauti ramybę ir sveikatą,  yra  mūsų protėvių sodinta Girulių giria.

 Mieli Lietuvos žmonės ir visi tie kurie neabėjingi GAMTAI, neleiskime Klaipėdos miesto valdžiai ir pramonės lobistams sunaikinti mūsų visų turtą: kultūrinį  protėvių  paveldą -  Girulių girią – vienintelę  sveikatos ir poilsio oazę!

„altinis: bukimevieningi.webnode.com/news-/

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.