Siunčiami duomenys...

 

Duoti leidimai vykdyti koncentraciją

  • Vakarai LT
  • 2006, gruodžio 08, 12:47

Pranešimas spaudai 2006-12-07

Konkurencijos taryba posėdyje, išnagrinėjusi ūkio subjektų pateiktus pranešimus apie koncentraciją, priėmė nutarimus dėl leidimų vykdyti koncentraciją pagal pateiktus pranešimus.

1. Nutarta leisti Lenkijos bendrovei Cersanit S.A. leisti vykdyti koncentraciją įsigyjant 100 proc. kitos Lenkijos bendrovės Opoczno S.A. akcijų. Konkurencijos taryba Cersanit S.A. vykdomą koncentraciją įvertino kaip horizontalią ir vertikalią, koncentracijos laipsnis atitinkamose rinkose keičiasi, tačiau dėl to nebus sukuriama ar sustiprinama dominuojanti padėtis atitinkamose didmeninės ir mažmeninės prekybos keraminėmis plytelėmis rinkose, ar itin apribojama konkurencija šiose rinkose.

Cersanit yra keleto gamybos įmonių motininė bendrovė, tačiau neturi gamyklų ar dukterinių įmonių Lietuvoje. Su Opoczno S.A. susiję Lietuvoje registruoti ūkio subjektai – AB „Dvarčionių keramika“ ir UAB „Baltijos keramika“. Kaip nurodyta pranešime apie koncentraciją, pagrindinis šios koncentracijos tikslas – paspartinti koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų plėtrą užsienio rinkose ir efektyviai jose konkuruoti su kur kas didesniais gamintojais iš Italijos ir Ispanijos. Po koncentracijos ketinama išlaikyti bendrovių Cersanit ir Opoczno autonomiją, siekiant išsaugoti prekės ženklą ir gerą reputaciją, Cersanit atveju - keraminės santechnikos rinkoje, o Opoczno atveju- keraminių plytelių ir akmens masės plytelių rinkoje.

2. Konkurencijos taryba nutarė leisti UAB „MG Valda“ vykdyti koncentraciją įsigyjant 100 proc. UAB „Timidus“ akcijų pagal pateiktą pranešimą. Nustatyta, kad dėl vykdomos koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose statybos paslaugų ir nekilnojamojo turto projektų vystymo rinkose. Kaip nurodyta pranešime apie koncentraciją, vykdomos koncentracijos tikslas – UAB „MG Valda“ investuoti į nekilnojamojo turto vystymo verslą. UAB „Timidus“ įsigijimas leis perimti šios bendrovės valdomą nekilnojamąjį turtą.

Konkurencijos tarybos atstovė spaudai

„altinis: www.konkuren.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.