Siunčiami duomenys...

 

Dainuojamosios poezijos festivalyje - ryškūs ir spalvingi atlikėjai

  • Vakarai LT
  • 2011, birželio 20, 11:40

Vasarai atkeliavus į mūsų kiemus ir širdis, norisi bendrauti, šypsotis, dainuoti, o svarbiausia - vakarus leisti po atviru dangumi, skambant širdžiai mielai muzikai, pučiant vasariškam vėjeliui, prigludus prie gero draugo peties. Neveltui, atšilus orams, vienas didžiausių dainuojamosios poezijos festivalių “Senamiesčio Žiogas”, visus geros muzikos mylėtojus ima kviesti į jaukų Kauno Ryšių istorijos muziejaus kiemelį, pasiklausyti visiems gerai žinomų Lietuvos bardų dainų bei jų gitarų skambesio.

Kaip ir kiekvienais metais, “Senamiesčio Žiogas” svečius džiugins ne tik gražiomis bei širdžiai mielomis dainomis, bet ir jaunųjų menininkų darbų parodomis. Šį kartą bus organizuojama VDA Kauno dailės fakulteto studentų tapybos ir Kauno A. Martinaičio dailės mokyklos moksleivių darbų paroda. O fotografijos mylėtojus organizatoriai ragins įamžinti gražiausias visų sezono renginių akimirkas, kurios bus eksponuojamos paskutiniojo koncerto metu.

Birželio 30 d. 19 val. festivalis kauniečius bei Kauno svečius kvies jau į antrąjį V-ojo sezono renginį. Koncertą kaip ir visuomet pradės jaunasis dainuojamosios poezijos atlikėjas, kuriam pasirodymas ant scenos yra puiki proga atrasti savo publiką, o klausytojams susipažinti su jaunųjų atlikėjų karta bei jų muzika. Taigi, šį kartą ant scenos pasirodys šešiolikmetė stipriu balsu žavinti GINTARĖ RUŽINSKAITĖ.

Antrasis atlikėjas - rašytojas, režisierius ir bardas VYTAUTAS V. LANDSBERGIS, renginyje dalyvaujantis jau nebe pirmą kartą. Atlikėjas koncertuos kartu su  kompozitoriumi Raimondu Rašpoliausku, kuris pastaraisiais metais kuria ne tik solinius meditacinės, holistinės, džiazo ir etninės muzikos projektus, bet ir muziką Vytauto V. Landsbergio spektakliams bei filmams. Po koncertų dažnas klausytojas pripažįsta, kad kiekvienas atlikėjo pasirodymas – ne tik koncertas, bet ir savotiškas spektakliukas, kurio metu menininkas tarp dainų įterpia savo kurtų pasakų motyvus, pasidomi žiūrovų nuomone vienu ar kitu klausimu.

Dar vienas festivalio svečias – DOMANTAS RAZAUSKAS, nors ir įsitvirtinęs tarp garsiausių dainuojamosios poezijos atlikėjų, šiuo žanru neapsiriboja. Jo kūryboje galima išgirsti reggae, bliuzo, džiazo, psichodelikos, folk muzikos motyvų. Todėl kiekvienas atlikėjo koncertas vis kitoks: šamaniškas šėlsmas, budistiška ramybė ir gilumas, tarsi uraganas užgriūnanti ir nebepaleidžianti energija. Kūręs ir koncertavęs su daugybe talentingų muzikantų, šiame koncerte jis vėl žada naują kūną ir kraują. Vakaro metu smuiku grieš smuikininkas Simas Butavičius, bosą ,,tąsys“ bosininkas Paulius Rukas, o naujomis dainomis dalinsis Domantas Razauskas.

Dar vienas, nuolat besikeičiantis ir vis skirtingai suskambantis muzikinis reiškinys “Senamiesčio Žiogo” koncerte – grupė ,,ATIKA“ iš Klaipėdos. „Atikos“ biografija spalvinga: grupė gausiai įvertinta įvairių festivalių ir konkursų metu, buvo išrinkta geriausia Lietuvos bardų grupe bei geriausiais respublikos dainuojamosios poezijos atlikėjais. ,,Atikos“ muzikantai taip pat nenori būti spraudžiami vien į bardiškos muzikos rėmus ir teigia, jog tikrasis grupės pašaukimas - tradicines populiaraus roko formas derinti su folkloru ir egzotiškais instrumentais bei ieškoti naujoviškų poetinės išraiškos priemonių.

Tokių skirtingų bei energingų atlikėjų gausa žada jaukų vakarą, pilną geros nuotaikos, pašėlusių dainų, gitaros, smuiko, fleitos, perkusijos bei kitų muzikos instrumentų garsų. O mažieji renginio svečiai bus kviečiami į muilo burbulų dirbtuves.

Bilietus platina BILIETAI.LT

„altinis: www.idejugarazas.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.