Siunčiami duomenys...

 

Bliuzo naktų pramoginė puokštė – nuo ugnies žonglierių iki grojančių konteinerių

  • Vakarai LT
  • 2011, birželio 20, 11:53

Liepos 1-2 d. skambėsiančios „Bliuzo naktys 2011“ Lūksto ežero pakrantę pavers hipiška bliuzo šventove, kurioje skleisis aitvarai, į dangų šaus katapulta, ugnimi svaidysis žonglieriai, teptuko miklumą demonstruos dailininkai, į azartiškas kovas pasiners sporto mėgėjai, geriems darbams kvies kraujo donorai bei gyvūnų globėjai.

 „Jau devynioliktą kartą rengiamos „Bliuzo naktys“ šiemet lankytojams pirmąsyk padovanos tokią turiningą pramogų puokštę. Legendinį Vudstoką primenančią laisvės atmosferą užpildys ne tik iš širdies gelmių besiliejantys bliuzo garsai, bet ir nauji meno, pramoginiai ir edukaciniai renginiai bei akcijos, skirtos įvairaus amžiaus ir skirtingų pomėgių žmonėms. Šalia jų, išliks ir jau tradiciniais „Bliuzo naktų“ atributais tapusi „bliuziasriubė“, sporto varžybos, kiti nuolatiniai festivalio „desertai“, – sakė „Bliuzo naktų 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Naujų užsiėmimų mėgėjams bus rengiamos žongliravimo pamokos su „Ugnies valdovais“. Šis sparčiai populiarėjantis užsiėmimas traukia ne tik vaikus. Žongliravimo meistrai atskleis savo amato paslaptis, išmokys elementariausių žongliravimo įgūdžių, o vakare surengs galingą ugnies ir pirotechnikos šou.

Norintys persikūnyti į scenos žvaigždės galės užsukti į grimo kambarį, kuriame darbuosis profesionalūs teatro grimuotojai. Jie padės ne tik sukurti išorinį įvaizdį, bet ir išmokti firminių muzikos žvaigždžių judesių bei manierų – persikūnyti pamokys mimai iš „Kėdės teatro studijos“.

Ekstremalių potyrių gerbėjai adrenalino dozę gaus katapultoje, kurią sukonstruos nuotykių parko „Lokės pėda“ specialistai. Tuo tarpu melomanai nenusivils apsilankę festivalyje vyksiančiame knygos „Lietuvos rokas“ pristatyme, kurį lydės fotografijų paroda.

 „Bliuzo naktyse 2011“ taip pat veiks „Be good“ palapinė, kurioje bus galima sužinoti viską apie kraujo ir kaulų čiulpų donorystę bei pačiam atlikti kilnų darbą gelbėjant žmonių gyvybes. Norintys įsigyti ištikimą keturkojį draugą, „Bliuzo naktyse“ galės priglausti benamį šunelį.

Sporto aistruoliai išmėgins jėgas tinklinio, futbolo, ir krepšinio turnyruose, mėgausis vandens pramogomis, žais stalo ir kompiuterinius žaidimus. Ieškantys naujų įspūdžių į padanges iškels aitvarus, kuriuos sumeistrauti padės patyrę profesionalai specialiai įrengtoje dirbtuvėje. Dailės talentus lankytojai galės išreikšti didžiojoje tapybos sienoje.

Penktadienio naktį festivalį vainikuos ne tik tradiciniai bliuzo žiburiai, bet ir suskambės grojančių konteinerių garsai. Festivalyje bus įrengta eko scena, kurioje pirmu smuikų grieš originalūs konteineriai – už įmestą išrūšiuotą šiukšlę jie dėkos įvairiais garsais. Taip bus pristatytas rūšiavimą skatinantis projektas „Rūšiuok linksmai“. Scenoje taip pat vyks viktorinos šiukšlių rūšiavimo tema, pamokėlės, konkursai, bus rodomi kino filmai. 

19-ąjį kartą vyksiančios „Bliuzo naktys“ liepos 1-2 dienomis prie Lūksto ežero sukvies būrį bliuzo ir jam artimų muzikos stilių žvaigždžių iš JAV, Vakarų Europos, Baltijos ir kitų šalių. Ryškiausios žvaigždės bus amerikiečiai – bliuzroko gitaros genijus Eric Sardinas bei trys karštos merginos su gitaromis, koncertuosiančios po žymiojo tarptautinio muzikinio projekto „The Blues Caravan“ vėliava. Energingomis bliuzo melodijomis festivalyje išsiskirs britai „24 Pesos“, svečiuosis Danijos bliuzo pažiba Louie Fontaine, gros žinomas bliuzo mandolinos atlikėjas pasaulyje Bert Deivert, bliuzmenai iš Italijos „Baton Rouge“. Lietuvai „Bliuzo naktyse 2011“ atstovaus „Blues Makers“ su patyrusiu JAV/Jamaikos muzikantu King Lion, bliuzo karalienė Arina, nesenstantys „Road Band“, taip pat koncertuos Latvijos žvaigždės „Latvian Blues Band”, estų bliuzmenai „CryBaby“, kitos grupės.

 

Daugiau informacijos:

Festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis

Mob. tel. +370 698 39311, el. paštas algirdas@rocknights.lt

 

„altinis: www.rocknights.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.