Siunčiami duomenys...

 

Evaldas Jurkevičius : „Klaipėdos savivaldybėje savos taisyklės“

  • Vakarai LT
  • 2011, rugsėjo 08, 10:26

Šiandien kreipiausi į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorę Juditą Simonavičiūtę dėl uostamiesčio tarnautojų Aldonos Špučienės, Rūtos Kambaraitės ir  Janinos Asadauskienės galimo aplaidumo darbe.

Tiesioginė vadovė privalės paaiškinti, kokias konkrečiai pavestas funkcijas rugpjūčio 31 d., nuo 15.30 val. sporto ir pramogų komplekse per krepšinio varžybas tarp Belgijos ir Gruzijos rinktinių vykdė net  trys aukštas pareigas užimančios tarnautojos.

Mano nuomone, šios savivaldybės darbuotojos šiurkščiai pažeidė Valstybės tarnybos įstatymo 15 straipsnį, naudodamos tarnybos darbo laiką kitiems tikslams, kurie nėra suderinami su jų tiesioginių pareigų vykdymu finansų ir sveikatos apsaugos srityse.

Reikia pripažinti, kad situacija uostamiesčio savivaldybėje jau ne pirmą kartą kelia nerimą. Savivaldybės administracijoje įsivyravo privilegijų saviems ir abejingumo paprastiems žmonėms atmosfera. Sulaukiu šūsnis gyventojų skundų dėl savivaldybės tarnautojų neetiško elgesio ir nesuteikiamos reikalingos informacijos.

Tai rimtas signalas savivaldybės vadovybei, juk pagal tai, kaip profesionaliai ir etiškai atskiri valstybės tarnautojai atlieka savo darbą, formuojasi nuomonė apie visą krašto valdymą. Todėl atsakomybę dėl valstybės tarnautojų pareigingumo turime jausti visi – ir patys tarnautojai, ir vadovai.

Ankstesniam administracijos direktoriui J. Asadauskienės ir R. Kambaraitės lankymasis kelionių agentūroje darbo metu nesukėlė jokio pasipiktinimo. Tikiuosi naujoji administracijos vadovė atsakingiau pasižiūrės įmano kreipimąsi ir bus pradėtas rimtas tarnybinis patikrinimas.

 

Daugiau informacijos:

Evaldas Jurkevičius

Seimo narys

Tel.: 869842650

„altinis: www.jurkevicius.lt/

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.