Siunčiami duomenys...

 

Klaipėdos politikai kreipėsi į teisėsaugą dėl apgaulės imant 7 mln. litų paskolą

  • Vakarai LT
  • 2011, lapkričio 25, 14:08

Pranešimas spaudai

2011.11.25

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicija kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą ir prokurorus paaiškėjus skandalingam faktui, kad 7 milijonų litų ilgalaikę paskolą ketinama panaudoti ne trims dešimtims investicinių projektų, kaip žadėta, o vienam vieninteliam – „Švyturio arenai“.  Šiais milijonais būtų atsiskaityta su jos statytoja UAB „Vėtrūna“, nes dėl nežinomų priežasčių smarkiai pabrango šios arenos statybos kaina lyginant su viešųjų pirkimų metu nustatytąja.

Politikų kreipimasis taip pat adresuotas LR Vyriausybės atstovui Klaipėdos krašte, Viešųjų pirkimų tarnybai, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai.

2011 m. spalio 27 d. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą „Dėl leidimo imti ilgalaikę paskolą investicijų projektams finansuoti“. Svarstymui pateikto sprendimo projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad „sprendimo projekto esmė – gauti leidimą imti ilgalaikę 7.000,0 tūkst. Lt paskolą investicijų projektams finansuoti“. Paskolą žadėta naudoti apie trisdešimčiai investicinių projektų, tarp jų – švietimo įstaigų renovacijai, vaikų darželiui „Obelėlė“.  

Tačiau praėjusią savaitę viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad ši paskola bus panaudota sumokėti tik už daugiafunkcinę sporto ir kultūros renginių areną.  Po kreipimosi į Finansų skyriaus vedėją Rūtą Kamaraitę gautas akivaizdus įrodymas, jog savivaldybės tarnautojai, įskaitant ir minimo skyriaus vedėją, žinojo, kad 7 milijonų prašoma tik „Švyturio arenai“.

Kai kurie Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai pasijuto apgauti. Jų teigimu, jeigu apie tikrąją paskolos paskirtį būtų žinoma iki balsuojant, jie būtų pareikalavę ištirti, kodėl taip pabrango pradinė „Švyturio arenos“ statybų kaina. Todėl jie prašo atsakingų institucijų išsiaiškinti, ar šioje paskolos istorijoje nebuvo pažeisti įstatymai. Jei taip nutiko, reikalaujama patraukti kaltus asmenis atitinkamon atsakomybėn, pašalinti pažeidimų pasekmes ir sustabdyti savivaldybės tarybos priimtą sprendimą dėl 7 milijonų litų paskolos.

Kontaktinis asmuo – Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos pirmininkas Arūnas Barbšys

Parsisiųsti kreipimosi raštą:

„altinis: www.vakarai.lt/download/Arenos pabrangimas paskola 7 mln _2011_11_25.pdf

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.