Siunčiami duomenys...

 

Nauja internetinė svetainė padės kooperuotis bendrai veiklai

  • Vakarai LT
  • 2012, gruodžio 28, 17:47

Internetinėje erdvėje pasirodė nauja veiklos skelbimų svetainė - žmonių bendradarbiavimo forumas - www.kooperuokimes.lt. Čia ieškoma kambariokų, šokių ar mokslų partnerių, bendrakeleivių, sporto komandos ar muzikinio projekto narių. Taip pat tarpusavyje keičiamasi namais atostogoms ar net kalbų žiniomis.

Naujojoje svetainėje po vienu stogu gali burtis visi, turintys minčių ir norintys jas realizuoti su bendraminčiais. Be mums jau įprastų kooperavimosi būdų, čia galima rasti ir keletą naujų bendradarbiavimo idėjų.

Viena tokių - tarpusavyje keistis žiniomis bei įgūdžiais. „Viskas išties paprasta, - teigia tinklapio autoriai, - jei tu moki ispanų kalbą, bet norėtum pagilinti anglų kalbos žinias, o aš – atvirkščiai – gerai moku anglų ir noriu išmokti ispaniškai - galime susitikti ir pamokyti vienas kitą, pasikeisti mokymo medžiaga. Arba, jei gerai „kerti“ matematiką, bet lietuvių kalba sekasi nekaip, suradęs savo mokslų partnerį gali pasikeisti su juo trūkstamomis žiniomis”.

„Atostogų mainai“ - tai dar vienas novatoriškas bendradarbiavimo skyrelis Kooperuokimes.lt svetainėje, skirtas besiruošiantiems keliauti. Čia siūloma rasti bendraminčių, su kuriais galima pasikeisti namais atostogoms ar priimti juos laikinai apsistoti pas save mainais už pastogę jūsų kelionės metu.

Važiuojantys iš vieno miesto į kitą naujame tinklapyje taip pat gali rasti kompanionų. Siūloma net ir kasdienius, trumpus maršrutus - į darbą ar mokslus - įveikti kartu: „Kooperuotis periodinėms kelionėms mieste yra labai naudinga, kadangi tai yra vienas paprasčiausių ir realiausių būdų, kaip sutaupyti, mažinti didmiesčių spūstis ir mažiau teršti aplinką“, - sako idėjos autoriai. Toks sumanymas neseniai susilaukė iniciatyvos ir iš valdžios - patvirtintas projektas, leidžiantis viešajam transportui skirtomis kelio juostomis važiuoti automobiliams su keturiais ir daugiau žmonių.

Svetainės kūrėjai tikisi, kad Kooperuokimes.lt bus ne tik naudingas įrankis kiekvienam, bet ir naujų idėjų bei pažinčių vieta: „Norime parodyti žmonėms, kad kooperuotis tarpusavyje yra tikrai verta, kadangi gaunama ne tik abipusė nauda, įgyvendinami bendri tikslai, bet ir sustiprinamas bendruomeniškumo jausmas, o dažnai ir gerai sutaupoma“, - teigia jie.

Daugiau informacijos teirautis:

Adomas Dzedulionis, tel. (8) 600 47200, e. paštas: info@kooperuokimes.lt.

„altinis: www.kooperuokimes.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.