Siunčiami duomenys...

 

Stojantieji į aukštąsias mokyklas pradeda registruotis internete

  • Vakarai LT
  • 2010, gegužės 27, 07:27
  • 58290 peržiūrėjo
  • 0 komentavo
Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija

Norintys stoti į aukštąsias mokyklas jau gali registruoti prašymus. Bendrojo priėmimo registracija vykdoma internetu – adresu www.lamabpo.lt. Prašymai priimami nuo šiandien iki liepos 19 d.

 

Bendrąjį priėmimą vykdo Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO). Bendrajame priėmime šiemet dalyvauja 44 valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos: 21 universitetas ir 23 kolegijos. Priėmimas į universitetus ir kolegijas vyksta vienu metu. Stojantysis gali prioriteto tvarka į prašymą įrašyti iki 12 pageidavimų į bet kurių bendrajame priėmime dalyvaujančių aukštųjų mokyklų studijų programas.

Šių metų laidos abiturientams pakaks tik užsiregistruoti internete – brandos atestatų duomenys priėmimo sistemą pasieks tiesiai iš valstybinės duomenų bazės. Mokyklas baigę anksčiau atestatus turės pristatyti į vieną iš bendrojo priėmimo punktų. Šiemet veiks dvylika duomenų tvarkymo punktų aštuoniuose šalies miestuose.

Numatoma, kad 2010 m. valstybė finansuos beveik 19 tūkstančių pirmakursių studijas – 9,7 tūkstančio universitetuose ir 9,2 tūkstančio kolegijose. Nepatekę į valstybės finansuojamas vietas, galės rinktis mokamas studijas.

Valstybės finansavimas stojantiesiems skiriamas pagal mokyklos baigimo rezultatus. Stojantieji į meno studijas dar turės laikyti stojamąjį egzaminą, o norintieji tapti pedagogais – motyvacijos testą. Pagrindinė stojamųjų egzaminų ir motyvacijos testo sesija vyks birželio 18 – liepos 3 dienomis. Norintys juos laikyti registruosis internetu pildydami stojimo prašymą.

Šiemet pagrindinis priėmimas bus organizuojamas dviem etapais. Pirmojo etapo pabaigoje stojančiajam bus pasiūlyta pasirinkti jam garantuotą valstybės finansuojamą vietą arba mokamą vietą, jei jos buvo pageidavęs. Jei stojantysis pateikto pasiūlymo atsisakys, jis pateks į antrąjį priėmimo etapą, prieš kurį galės koreguoti ankstesnių savo pasirinkimų eiliškumą. Į papildomą priėmimą galės pretenduoti tik dalyvavę pagrindiniame priėmime. Dalyvaujantys papildomame priėmime galės deklaruoti kitus pasirinkimus nei pagrindiniame.

Pirmieji bendrojo priėmimo rezultatai bus skelbiami liepos 23 dieną. Bendrasis priėmimas baigsis rugpjūčio 12 d., kai bus pasirašytos paskutinės sutartys tarp gavusiųjų valstybės finansavimą ir aukštųjų mokyklų.

Išsamią informaciją apie bendrąjį priėmimą, studijų programas, egzaminų ir testų laikymo datas galima rasti LAMA BPO interneto svetainėje: www.lamabpo.lt .

Šaltinis: www.lamabpo.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.