Siunčiami duomenys...

 

Asta Rudzenskaitė, UAB "Voira": Sėkmingos karjeros receptas

  • Vakarai LT
  • 2020, birželio 15, 16:12
  • 52657 peržiūrėjo
  • 0 komentavo
Voira

Daugelis svajoja turėti mėgiamą, gerai apmokamą darbą, "padaryti" karjerą, - įsitvirtinti darbovietėje ir tuo pačiu gyvenime.

Nors dažnam tai lieka tik svajonė, kai kuriems laimingiesiems visgi pavyksta pagauti šią sėkmės paukštę.

Jau beveik 15 m. didžiausioje Lietuvoje žaislus importuojančioje įmonėje "Voira" dirbanti ir vis karjeros laiptais tebekylanti Asta Rudzenskaitė sutiko pasidalinti savo pasiekimų paslaptimis.

Nuo konsultantės iki mažmenos tinklo vadovės

Šiemet savo 15-ąjį gimtadienį švęsiančioje bendrovėje "Voira" Asta pradėjo dirbti beveik nuo pat jos įsikūrimo. Žaislų parduotuvėse konsultante dirbanti mergina neleido savęs vadinti tik pardavėja. "Aš esu konsultantė", - sakydavo Asta, patardavusi tėveliams, perkantiems savo vaikui dovaną, klausti paties vaiko, ko jis iš tiesų nori. Aktyvią darbuotoją pastebėję savininkai pasiūlė jai užimti aukštenes pareigas ir tapti parduotuvės vedėja. Taip keletą metų Asta vadovavo įvairioms UAB "Voira" priklausančioms "Žaislų planetos" parduotuvėms. Darbas sekėsi puikiai, bet, kaip sako pati moteris, ilgainiui įprastas ritmas tapo rutina, kuri teikė vis mažiau malonumo. Darbas pradėjo "nebevežti", ir Asta nusprendė palikti daugiametę veiklą. Tačiau, vos tik ji apie savo ketinimą užsiminė darbdaviams, šie jai iš karto pasiūlė pakeisti aplinką, dirbant biure, ir tapti rinkodaros specialiste. Energijos nestokojanti, veikli moteris nepabūgo ir drąsiai ėmėsi atsakomybės formuoti UAB "Voira" prekių asortimentą, dirbant su daugiau negu dešimtimi užsienio žaislų gamintojų. Pats didžiausias karjeros šuolis įvyko vos prieš keletą dienų, - Asta buvo paskirta UAB "Voira" mažmenos tinklo vadove. Akivaizdu, kad Astos karjeros kreivė sparčiai kyla į viršų.

Žaislai neleidžia pasenti

Niekuomet negalvojusi dirbti žaislų įmonėje dabar Asta neįsivaizduoja savęs kitokio pobūdžio veikloje. Mažmenos vadovė mano, kad žaislai turi ypatingą aurą, todėl, dirbdamas su jais, negali būti blogas ar piktas, "pati prekė prašosi žmogiškumo", - sako Asta. Paklausta, ar, beveik visą gyvenimą dirbant su žaislais, neįmanoma suvaikėti, Asta nusišypso ir performuluoja mintį: "Žaislai neleidžia pasenti".

Darbdaviai moka saugoti darbuotojus

Ištikimo bei lojalaus darbuotojo statusą užsitikrinusi specialistė pripažįsta, kad ne vien žaislai ir kasdienės teigiamos emocijos ją jau beveik 15 metų vilioja į darbą. Didžiausią įtaką profesiniam sėslumui daro žmogiškas, saugus darbdavio ir darbuotojo santykis, užtikrinantis ateities perspektyvas. Tai pabrėždama Asta jaučia ypatingą padėką UAB "Voira" vadovybei už nuolatinį darbuotojų skatinimą bei tikslą juos išsaugoti.

Pastaruosius keletą metų UAB "Voira" skiria ypatingą dėmesį savo darbuotojams, rūpindamasi jų gerbūviu. Tai liudija ir tai, jog UAB "Voira" aktyviai įgyvendina darbuotojų mokymo projektą, kuriam skirta Europos socialinio fondo parama. Bendrovės darbuotojai mokomi aktyvinti pardavimus, tobulinami jų bendravimo su klientais įgūdžiai, gerinamas kompiuterinis raštingumas bei gilinamos anglų kalbos žinios.

Sėkmingos karjeros receptas

Kaip ir žadėjo, pokalbio pabaigoje Asta atskleidžia savo sėkmingos karjeros receptą: "Karjeros nereikia "daryti", reikia tiesiog sulaukti tinkamo momento, tuomet karjera pati tave pasiims", - sako rinkodaros specialistė ir dar priduria, kad visuomet reikia trupučio sąžinės bei džiaugsmo – kaip prieskonių į sriubą. "Gyvenimas savaime siūlo galimybes, tereikia jas išnaudoti. Nereikia nieko forsuoti", - sėkmingos karjeros receptą užbaigia Asta Rudzenskaitė.

Kristina Ignoraitė

UAB "Baltijos marketingo grupė"

Šaltinis: Manager.LT

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.