Siunčiami duomenys...

 

"Mars Lietuva" žymi penkiolika sėkmingos veiklos metų Lietuvoje

  • Vakarai LT
  • 2010, gegužės 13, 17:04
  • 35097 peržiūrėjo
  • 3 komentavo
Mars Lietuva

2008.06.20, Klaipėdos rajonas

"Mars Lietuva", gaminanti ir parduodanti gyvūnų augintinių maistą ir prekiaujanti šokoladu, cukraus saldumynais ir maistu, šį birželį švenčia penkiolika savo veiklos metų Lietuvoje. Nuo 1993-iųjų Klaipėdoje veiklą pradėjusi, po kelerių metų į Gargždus persikėlusi gamykla iki dabar pagamino tiek produkcijos, kad jos pakaktų išmaitinti visas šalies kates dešimt metų, o šunis – beveik tris mėnesius.

Apie trečdalį visų tiesioginių JAV investicijų – 220 mln. litų – šalyje gavusi gamykla patenka į didžiausių Lietuvos eksportuotojų dešimtuką. Joje gaminami daugiau nei 130 rūšių ir porūšių produktai yra tiekiami į trisdešimt Europos šalių.

"Per penkiolika metų iš įmonės, pradėjusios veiklą nuomotose patalpose su penkiais bendrovės darbuotojais, išaugome į rinkos lyderius. Sparčiai plėstis mums padeda ne tik bendroms vertybėms atsidavusių darbuotojų komanda – labai svarbus yra ir motininės bendrovės "Mars Incorporated" požiūris. Jie tikėjo mūsų ilgalaikės perspektyvos vizija ir užtikrino reikiamas investicijas jai įgyvendinti", – sako Audronė Matevičienė, "Mars Lietuva" generalinė direktorė.

Per 15 metų "Mars Lietuva" gyvūnų augintinių maisto gamykla pagamino 675 tūkst. tonų produkcijos šunims ir katėms – per vieną parą gamykla dabar padaro apie 300 tonų maisto. Bendrovė yra maisto gyvūnams augintiniams rinkos lyderė Lietuvoje. Vertinant pastarųjų metų gamybos apimtimis, per metus "Mars Lietuva" galėtų pamaitinti daugiau kaip 700 tūkst. kačių ir beveik 10 tūkst. šunų.

Populiariausi bendrovės Lietuvoje parduodami produktai yra "Kitekat" ir "Chappi" – būtent pastarosios rūšies dešra šunims buvo ir pirmasis "Mars Lietuva", kuri iki 2007 metų buvo žinoma "Masterfoods" vardu, pagamintas vietos rinkai skirtas produktas. Populiariausią šalyje šokoladinį batonėlį – "Snickers" – taip pat parduoda "Mars Lietuva". Saldumynas su riešutais ir karamele kartu su kitais Lietuvoje parduodamais "Mars, Incorporated" šokoladiniais batonėliais bendrovei užtikrina ir šios rinkos lyderės poziciją.

"Mars Lietuva" remia sritis, susijusias su sveikos gyvensenos ugdymu, vaikų ir jaunimo švietimu, sporto veikla, socialiai remtinų, neįgalių ir senyvų žmonių globa, socialiniu vienijimusi, aplinkosauga, žmogaus ir gyvūno augintinio ryšio tvirtinimu. Didžiausia paramos dalis skiriama Klaipėdos rajono visuomenei.

Bendrovės gamykloje, iliustruojančioje sėkmingas "plyno lauko" investicijas Vakarų Lietuvoje, yra lankęsi Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadoriai Keitas Smitas (Keith Smith), Džonas Teftas (John Tefft), Styvenas Mulas (Stephen Mull) ir Džonas Klaudas (John Cloud).

Apie "Mars Lietuva"

UAB "Mars Lietuva" (iki 2007 m. birželio – UAB "Masterfoods") – privačios pasaulinės korporacijos "Mars, Incorporated" antrinė įmonė, kurią sudaro maisto gyvūnams augintiniams gamykla Gargžduose ir pardavimų padalinys Vilniuje. 2007 m. įmonės apyvarta sudarė 489 mln. litų – palyginti su ankstesniais metais ji išaugo 18 procentų. Šiuo metu "Mars Lietuva" dirba daugiau kaip tūkstantis darbuotojų.

Per metus Gargžduose pagaminama iki 100 tūkst. tonų "Pedigree", "Whiskas", "Chappi", "Kitekat", "Sheba" ir "Cesar" ženklais pažymėtos produkcijos gyvūnams augintiniams. Bendrovė taip pat organizuoja prekybą kitais "Mars, Incorporated" produktais: saldainiais ir ledais "Mars", "Snickers", "Bounty", "M&M’s" "Twix", "Milky way", "Skittles", "Lockets", ryžiais ir padažais "Uncle Ben‘s", gyvūnų augintinių priežiūrai skirtais "Frolic", "Catsan" ir "Natusan".

Apie "Mars, Incorporated"

1911 metais įkurta "Mars Incorporated" yra pasaulinė lyderė keturiose pagrindinėse savo veiklos srityse: saldžiųjų užkandžių, produkcijos gyvūnams augintiniams, ryžių ir padažų bei gėrimų biurams gamyboje. "Mars, Incorporated" turi 230 padalinių 66 šalyse, įskaitant 129 gamyklas. Kompanijos produkcija vartojama daugiau negu 100-e pasaulio šalių, metinė apyvarta siekia 22 milijardus JAV dolerių. Kompanijoje dirba daugiau kaip 48 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis: www.manager.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.