Siunčiami duomenys...

 

Paskutinės svetainių naujienos mygtuko paspaudimu

  • Tomas Padrieza
  • 2006, kovo 22, 14:57
  • 74087 peržiūrėjo
  • 1 komentavo
RSS naujienos

RSS – standartizuota naujienų platinimo terpė

Argi nebūtų patogiau, jei jūsų mėgiamose svetainėse atsirandančios naujienos bei pranešimai būtų pateikiamos tiesiogiai jums, kiekvieną kartą netikrinant svetainę po svetainės? Iš tikro jūs tai galite, RSS paslaugos dėka. Vartotojui, per dieną aplankančiam didelį kiekį svetainių, tenka susidurti su keblia problema: kaip žinoti ar yra naujos informacijos pamėgtose svetainėse. Sekti naujos informacijos pasirodymą tampa labai keblu. RSS pagalba galima atskirti jus dominantį turinį Internete ir užsisakyti, kad jis būtų pateikiamas jums tiesiogiai.

Naudojant RSS srautus nebereikia atidarinėti svetainių ir ieškoti jus dominančios naujos informacijos. Jūs visada būsite informuotas apie skirtingose svetainėse nesenai paskelbtus straipsnius.

Šiuo metu ne kiekviena svetainė turi RSS paslaugą, tačiau, kadangi ši paslauga yra standartizuota, ji sparčiai populiarėja įvairiuose naujienų portaluose, tokiuose, kaip CNN, BBS ar New York Times.

Kaip naudotis RSS srautų paslauga

Pirmiausia jums prireiks programos, kuri sugeba vartotojui pateikti RSS pagalba perduodamus srautus. Kai kurios programos naudojamos naršyklės lange, kitos – yra parsisiunčiamos ir įdiegiamos kompiuteryje. Visos naujienų skaitymo programos leidžia jums peržiūrėti ir užsisakyti jus dominančias naujienas.

Internetinės programos RSS naujienų skaitymui:

  1. http://www.bloglines.com/
  2. http://feedlounge.com/
  3. http://www.google.com/reader/

Windows diegiamos programos:

  1. http://www.awasu.com/
  2. http://www.newzcrawler.com/
  3. http://www.rssbandit.org/

Pasirinkus ir įdiegus programą, su kuria jūs užsisakysite ir peržiūrinėsite svetainių naujienas, lieka nuspręsti, kurių svetainių ir kokias naujienas jūs norite matyti naujienų programoje. Dažnai lankomoje svetainėje turite ieškoti mygtuko su užrašu „RSS“ arba „XML“. Jei paspausite šį mygtuką, naujienų srautus galėsite užsisakyti įvairiais būdais: nutempdami nuorodą į RSS naujienų skaitymo programą arba nukopijuodami RSS srauto adresą į RSS naujienų skaitymo programą.

Kai kurios naršyklės (Mozilla Firefox) lankomos svetainės RSS srautus išskiria automatiškai – adreso arba parengties laukeliuose rodomas atitinkamas ženkliukas.

Vakarai.LT portalo naujienų RSS srautai

Vakarai.LT portale suteikėme vartotojams galimybę sekti naujausią informaciją. Puslapio apačioje pateikti mygtukai RSS, kurių pagalba galite užsisakyti naujus straipsnius arba nuorodas. Ateityje, plėtodami portalo funkcijas, suteiksime savo lankytojams galimybę užsisakyti įvairius pranešimus RSS srautų pagalba: straipsnio komentarų, įmonių naujienų bei skelbimų.

Šaltinis: www.dotoni.com

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.