Siunčiami duomenys...

 

Lietuviams romantiškiausia užsienio kalba – japonų

  • Vakarai LT
  • 2007, vasario 15, 15:40

Pranešimas žiniasklaidai

2007 vasario 15 d.

Pasaulio įsimylėjėlių ginče, kuri kalba yra romantiškesnė – italų ar prancūzų, lietuviai tarė savo žodį. Keletą dienų prekybos ir laisvalaikio centro „MEGA“ lankytojai iš specialiai įrengto terminalo galėjo prisipažinti savo mylimiesiems viena iš 30 pasaulio kalbų. Rezultatai parodė, kad populiariausia užsienio kalba siunčiant meilės laiškus buvo japonų.

Vien tik šv. Valentino dieną iš PLC „MEGA“ stovėjusio informacinio terminalo išsiųsta arti pusės tūkstančio meilės prisipažinimų. Kaip ir buvo tikėtasi, didžioji dalis - apie 30 proc. visų meilės laiškų išsiųsta gimtąją lietuvių kalba. Tarp užsienietiškų populiariausia buvo japonų kalba, kuri sudarė apie 10 proc. viso meilės laiškų srauto.

„Lietuviai paneigė vyraujantį stereotipą, kad romantiškiausia užsienio kalba yra prancūzų ar italų, mat meilės laiškų japonų kalba išsiųsta tiek, kiek italų ir prancūzų kalbomis kartu sudėjus“ - sakė PLC „MEGA“ rinkodaros direktorius Dainius Kalina.

Antra pagal populiarumą užsienio kalba buvo arabų. „Įdomu tai, kad meilės laiškų daugiausia išsiųsta tomis kalbomis, kurios lietuviams menkai pažįstamos ir kurių simboliai mūsų tautai atrodo egzotiškai. Spėjame, kad įsimylėjėliai tiesiog norėjo pasinaudoti galimybe pasveikinti savo mylimuosius originaliau, o „meilės terminalas“ suteikė progą jiems tai padaryti“, - sako D. Kalina.

„Meilės terminalas“ prekybos centre stovės dar ir šiandien. Akcijai pasibaigus bus atrinktas vienas iš meilės laiško gavėjų, kuriam bus padovanota romantiška vakarienė dviems restorane „Fashionbar“. Tuo pačiu paaiškės, kokia kalba buvo siųstas laimingasis meilės laiškas.

Apie PLC „MEGA“

Didžiausias vidurio Lietuvoje prekybos ir laisvalaikio centras „MEGA“ yra įsikūręs šalia Kauno, automagistralių Vilnius – Klaipėda ir Via Baltica sankryžoje. Jis apima 72 000 kv. m komercinės paskirties nuomojamų patalpų ir 2500 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Čia įsikūrę „Rimi Hypermarket“, statybinių medžiagų bei namų apyvokos prekių parduotuvė „Senukai”, pramogų kompleksas ir 110 įvairių parduotuvių, jungiančių prekybos alėją.

 170 tūkst. litrų „MEGA akvariumas“ yra didžiausias Europos prekybos centruose. „MEGA akvariumo“  gyventojus sudaro 34 rūšys tropinių žuvų. Iš viso čia gyvena daugiau kaip 600 žuvų iš Ramiojo, Atlanto, Indijos vandenynų ir Raudonosios, Viduržemio, Karibų jūrų. Tarp jų galima pamatyti net 6 rifinius ryklius, per metus ūgtelėjusius iki 1,2 m.

Žilvinas Bružas

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.mega.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.