Maisto pramonės plėtra ir perspektyvos
Pranešimas spaudai
2007 m. rugpjūčio 20 d
2007 m. rugpjūčio 23 dieną Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (KMTP) organizuojama telekonferencija „Maisto pramonės plėtra ir perspektyvos“ . Jos metu verslininkai bus supažindinami su naujovėmis, moderniųjų technologijų pritaikymu maisto industrijoje, šios pramonės šakos plėtra ir perspektyvomis.
„Maisto produktų gamyba ir pardavimas į Europos Sąjungos šalis auga, tad įmonės priverstos modernizuotis ir ieškoti būdų kaip užtikrinti konkurencingumą, patenkinti vartotojų poreikius, užtikrinti nepriekaištingą produktų kokybę. Šiandien vartotojas ypatinga išrankus, tad Lietuvos verslininkai turėti dar aktyviau ieškoti būdų, kaip į rinką pateikti saugius, kokybiškus, specialius poreikius tenkinančius produktus. Deja, mūsų šalyje maisto pramonėje darbo našumo ir verslo rentabilumo rodikliai dar tebėra maži, gamybos procesuose trūksta inovacijų “, - apie maisto industriją Lietuvoje pasakojo KMTP direktorė Roam Stubrienė
KMTP rengiamoje telekonferencijoje verslininkus kvalifikuoti specialistai supažindins su inovatyvių technologijų kūrimu ir diegimu maisto industrijoje, naujų, saugių aukštos kokybės produktų sukūrimą. Dėmesį ketinama kreipti į vartotojų poreikių analizavimą ir jų patenkinimą, konkurencingumo kūrimą tarptautinėje rinkoje. Specialistai pabrėžia ir maisto pramonės sektorių bendradarbiavimo svarbą, kuri gali padidinti Lietuvos įmonių gamybos apimtis, našumą ir efektyvumą.
Telekonferencijos penkerius metus veikiančiame KMTP rengiamos nuolat. Lietuvoje pakankamai naujas, mažai išbandytas, tačiau perspektyvus verslo komunikacijos metodas sulaukė didžiulio verslininkų susidomėjimo. KMTP jau vyko konferencijos “Mokslo ir verslo bendradarbiavimo skatinimo aplinka bei perspektyvos”, “Technologijų perdavimas”, “Industrinio dizaino forumas – naujos kryptys”, “XXI amžiaus mokslo sprendimai verslui” ir kt.
Andrius Sutnikas
UAB "VRA"
„altinis: www.kmtp.lt