Siunčiami duomenys...

 

Su „Finhill“ nusipirksi ir verslą, ir verslo idėją

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 18, 19:42

Pranešimas žiniasklaidai

2007 09 18

Verslo konsultacijų bendrovė „FinHill“ pradeda teikti įmonių sujungimo ir įsigijimo paslaugas ne tik stambiems, bet ir smulkiems investuotojams. „FinHill“ konsultuos visus suinteresuotus asmenis, kurie nori įsigyti, parduoti ar plėsti verslą daugelyje Europos ir NVS šalių ir padės sudaryti abiem pusėms palankius sandorius.

„Šiomis paslaugomis „FinHill“ sieks aktyviai burti investuotojus į vieną vietą, ir užpildyti rinkoje egzistuojančią nišą. Daugelis investuotojų ir verslininkų praranda potencialias investavimo arba pelningo verslo pardavimo galimybes, nes jiems trūksta aktyvios pasiūlos. Būtent tiems, kurie neturi kontaktų ir kuriems stinga finansavimo šaltinių, galėsime padėti, “ - teigia UAB „FinHill“ generalinė direktorė Rita Domkutė.

R. Domkutės teigimu, užsienio patirtis rodo, kad dažniausiai įmonių sujungimo ir įsigijimo paslaugomis domisi įmonių vadovai arba įmonių akcininkai. Stambius verslus daugiausia nori parduoti senyvo amžiaus akcininkai, o smulkius verslus parduoda didesnės grąžos siekiantys gauti akcininkai arba norintys pakeisti savo veiklos kryptį. Neretai pasitaiko atvejų, kai akcininkai nori parduoti tik dalį turimos bendrovės akcijų, keisti jas į kitos bendrovės akcijas ar pan. Visgi, pasak R. Domkutės, ši rinka yra be galo dinamiška, tad įžvelgti ryškesnes tendencijas yra sunku.

„FinHill“ paslaugų vartotoju galės būti netgi tas žmogus, kuris neturi pinigų, tačiau turi puikią idėją. „FinHill“ žmogui, turinčiam puikią idėją, bet neturinčiam lėšų idėjos įgyvendinimui, padės ją parduoti arba suras partnerį“, - paaiškina įmonės direktorė.

Pasak įmonės direktorės, nedideliems ir vidutinio lygio sandoriams ypač trūksta pagalbos, nes gerėjant pragyvenimo lygiui auga sandorių mastai ir kiekiai, kas lemia, jog šios rinkos senbuviai kelia savo interesų kartelę. R. Domkutės nuomone, nuo seno investicinė bankininkystė yra tarsi uždara kasta, todėl pagalba suinteresuotiems šios rinkos teikiamomis galimybėmis yra labai reikalinga.

“FinHill” šiuo metu didžiausią dėmesį ketina skirti Lietuvos klientams, siekdama suburti potencialių investuotojų, kurie domisi globaliomis galimybėmis, ratą čia, tačiau savo paslaugas partnerių dėka, siūlys ir kitų šalių piliečiams. “Nepaisant to, kad esame Lietuvoje, mūsų turima patirtis leidžia žiūrėti į šį verslą globaliai. Kitaip tariant, turėdami partnerių Vakarų Europoje ir NVS šalyse, galime šią paslaugą pasiūlyti bet kurioje valstybėje”, - teigia “FinHill” direktorė.

Apie UAB „Finhill“

UAB „Finhill“ – sėkmingai veikianti ir sparčiai besiplečianti konsultacinė bendrovė. Šiuo metu „Finhill“ teikia paslaugas ir konsultuoja steigiant, reorganizuojant jau veikiančias ar įsigyjant naujas įmones, taip pat rengiant įvairius investicinius projektus, ieškant strateginių partnerių ar investuotojų.

„Finhill“ veiklą pradėjo 2005 m. kaip vienos iš stambiausių šalies investicinių bendrovių „Žia valda“ analizės ir vertinimo departamentas. 2007 m., plečiantis bendrovės teikiamų paslaugų apimtims, padalinys buvo atskirtas ir įkurta savarankiškai veikianti bendrovė. UAB „Finhill“ priklauso „Žia valda“ įmonių grupei.

Alina Semionovaitė

RsVA „Baltic Media Partners“

Rita Domkutė

UAB “FinHill” direktorė

„altinis: www.finhill.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.