Siunčiami duomenys...

 

Palangoje pradedama Birutės alėjos rekonstrukcija

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 23, 15:20

Pranešimas spaudai

2007 m. spalio 23 d., Palanga

Didžiausias Lietuvoje Palangos kurortas taps dar patrauklesnis kultūringiems palangiškiams ir kurorto svečiams. Artimiausiomis dienomis bus pradėta vienos romantiškiausių miesto gatvių – Birutės alėjos – rekonstrukcija.

 “Tikimės, kad naujai rekonstruota Birutės alėja pritrauks dar daugiau  ramų ir kultūringą poilsį mėgstančių žmonių. Juolab, kad turime pavyzdį - S.Dariaus ir S.Girėno gatvė, kuri buvo rekonstruota ir praminta džiazuojančia gatve, šią vasarą sulaukė didelio poilsiautojų dėmesio”, – sako Palangos miesto meras Remigijus Kirstukas.

Alėjos rekonstrukcija truks iki 2009 metų gegužės. Darbams bus išleista 6,9 mln. litų.

Rekonstrukcijos metu bus sutvarkyta lietaus kanalizacija, pakeistas apšvietimas, pastatyti nauji suoliukai ir šiukšliadėžės. Taip pat bus pakloti nauji šaligatviai, sutvarkyta kelio danga. Ketinama iškirsti senus ligotus medžius ir pasodinti naujus. Nuo Rąžės upelio iki S.Neries gatvės bus platinamas kelias, kuris šiuo metu neatitinka reikalavimų.

„Darbai didžiąja dalimi bus finansuojami iš valstybės biudžeto. Maždaug ketvirtadalį lėšų skirs Palangos miesto savivaldybė, – teigia Palangos savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Romualdas Večerskis. – Iš pradžių bus uždaryta Birutės alėjos atkarpa nuo Kęstučio iki J.Basanavičiaus gatvės, todėl iškart norime visus įspėti ir atsiprašyti dėl galimų nepatogumų“.

Netrukus Palangoje turėtų būti atidaryta rekonstruota Bangų gatvė, kuri svarbi susisiekimui su magistraliniu keliu.

„Svarbiausi rekonstrukcijos darbai jau atlikti, liko tik gatvės apželdinimas. Dabar vykdyti apželdinimą neįmanoma, todėl darbus galutinai baigti ketiname pavasarį“, – sako R.Večerskis.

Gintautas Dulskas

UAB "Misiukevičius ir partneriai"

Projektų vadovas

„altinis: www.palanga.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.