Siunčiami duomenys...

 

“Fors Fortis”- tramplinas verslo pradžiai (seminarai Klaipėdoje)

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 05, 17:58

Pranešimas žiniasklaidai

2007-11-05

Mūsų valstybėje, kaip ir kitose Europos Sąjungos (ES) šalyse, vis dar trūksta vadinamojo verslumo skatinimo sistemos, ko pasekmė– didėjanti emigracija, verslo įmonių steigimas užsienyje bei nesugebėjimas pradėti nuosavo verslo mūsų valstybėje dėl žinių stokos ir jaunuosius verslininkus žlugdančių teisinių aktų.(verslumo skatinimo sistemos pasekmė?)

Atsižvelgiant į šią problemą, Klaipėdos miesto savivaldybė ir Klaipėdos mokslų ir technologijų parkas (KMTP), vykdydami projektą „Aukštųjų ir vidutinių technologijų plėtra Lietuvoje“, inicijuoja verslumo skatinimo kampaniją „Fors Fortis“ . Jos metu jaunimas ir kiti visuomenės nariai bus skatinami ir mokomi kurti  verslo planus inicijuojant verslumo lygio kilimą Klaipėdos vidutinių ir aukštųjų technologijų sektoriuje.

Orientuojasi į jaunimą

Verslui, kaip ir kiekvienai socialinei grupei, yra būtinas vadinamasis papildymo - pasipildymo momentas. Pavyzdžiui, menininkų sluoksnis pasipildo naujais menininkais todėl, kad yra meno mokyklos, universitetai. Analogiškai pasipildo ir ekonomistu bei politologu sluoksniai.

Dvi pagrindinės sritys, ateityje susidursiančios su pasipildymo problema, - verslas ir politika. Taip yra todėl, kad abi šios sferos yra susijusios su piliečiu aktyvumu ir veikla - veikliausiems ir aktyviausiems piliečiams paliekant Lietuvą, šių dviejų sričių ateitis yra labai miglota.

Verslumo skatinimas - tai verslo procesų aiškinimas, populiarinimas bei verslo žinių skleidimas visuomenėje, siekiant paskatinti žmonių potraukį kurti privatų verslą.

Verslumo stygius visuomenėje yra viena pagrindinių smulkaus ir vidutinio verslo plėtros problemų, individų nesugebėjimas ar nenoras imtis privataus verslo dažniausiai yra įtakojamas žinių, supratimo apie privatų verslą trūkumo.

“Fors Fortis“ programa siekiama perduoti patirtį ir suteikti paramą visuomenės nariams pasirinkusiems privataus verslo kelią, bei paskatinti visuomeninį aktyvumą imantis privačios veiklos.

Programa orientuota į jaunimo verslumą , siekiant mokyti ir skatinti jaunosios kartos atstovus imtis verslo ir savarankiškos veiklos aukštųjų ir vidutinių tehnologijų srityje.

Jaunimas pasirinktas neatsitikinai, nes tai -  visuomeninė grupė, kuriai šiuo atveju  priskiriami  žmonės esantys pasirinkimo kelyje. Programos tikslas - užtikrinti, kad šie žmonės turėtų pakankamai žinių ir noro rinktis privataus verslo kelią.

Programos detalės

“Fors Fortis” programos eigoje KMTP bus organizuojami praktiniai verslo seminarai.

Jų metu dalyviai įgys žinių, susijusių su verslo kūrimu ir valdymu.

Kiekvienas verslo planas  bus vertinamas kompetentingų verslo ir mokslo atstovų

Šia programa tikimasi aprėpti visas įmanomas verslo kryptis ir veiksmus,bei perduoti maksimaliai tikslią ir vertingą informaciją, padėsiančia pakelti verslumo ir veiklos produktyvumo lygmenį kuriant aukštųjų ir vidutinių technologijų įmones Klaipėdos regione

Programos tikslai - įvairūs: suteikti praktinių ir teorinių žinių apie privataus verslo kūrimą ir vykdymą, pateikiant programos rezultatus skatinti įvairių visuomeninių sluoksnių įsitraukimą į verslumo skatinimo ar verslo kūrimo procesus bei paskatinti jaunimą imtis privataus verslo.

Verslo mokymų metu dalyviams bus pateiktos 55 akademinės valandos mokymų verslo valdymo sityje.

Programos dalyviai mokysis, kaip parengti verslo planą, vadovauti, tapti lyderiu. Kitos kryptys: tarptautinis marketingas-produktų internacionalizacija, įmonės apskaita ir finansai,  bendrovės pardavimų procesų valdymas, komandinis darbas.

Pirmojoje programos dalyje bus kuriami ir pateikiami verslo planai, vertinami ir tie dalyviai, kurie bus pateikę verslo planus, tačiau nedalyvaujantys pirmajame etape.

Verslo planai rengiami pagal nustatytą verslo plano rengimo struktūrą. Dalyviai įtraukiami į programą tik parengę ir pristatę verslo plano koncepciją.

Komandas vertins organizatorių deleguoti bei pakviesti įmonių vadovai, konsultantai,

mokslininkai.

Tarp vertinimo kriterijų: idėjos inovatyvumas,  ekonominė verslo perspektyva,  plano rengėjų finansinių, rinkodaros žinių lygis, verslo idėjos poveikis plėtojant aukštąsias ir vidutines technologijas Klaipėdoje.

Registracija į seminarus www.manager.lt

„altinis: www.manager.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.