Siunčiami duomenys...

 

„Išvarginti“ kainų renkasi mažesnius butus

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 21, 13:15

Pranešimas žiniasklaidai

2007 lapkričio  21 d.

Nekilnojamojo turto portalo „Reals.lt“ duomenimis, nepaisant pastaruoju metu pateikiamų nuomonių dėl nekilnojamojo turto kainų svyravimų, mažesnio ploto būsto populiarumas nemažėja. Labiausiai domimasi nuo 41 iki 65 kv.m ploto butais, taip pat daug dėmesio sulaukia ir butai iki 41 kv.m ploto. 

„Įvertinus pastarųjų metų sandorius, matyti, jog mažesnės kvadratūros butais daugiausiai domisi didmiesčiuose gyvenantys jauni žmonės, turintys aukštąjį ar aukštesnįjį išsilavinimą. Bankams nuolat primenant apie paskolų palūkanų augimą, gyventojai pradeda atidžiau vertinti savo galimybes bei ieško būsto, kurį pajėgūs įpirkti. Tad nedidelis  butas neretai būna vienintelė galimybė turėti „savą kampą“ jaunai šeimai,“ – teigia „Reals.lt“ vadovė Ina Gocentienė.

„Reals.lt“ duomenimis, didžiausia butų, kurių plotas - nuo 41 iki 65 kv.m., pasiūla yra Pašilaičių ir Šiaurės miestelio mikrorajonuose. Pašilaičiuose vyrauja naujos statybos daugiabučiai. Butų iki 41 kv. m ploto daugiausiai siūloma pirkti Fabijoniškėse, senos statybos namuose.

„Tai, kad mažų butų ne tik paklausa, bet ir pasiūla išlieka gana didelė, patvirtina nuomonę , kad tokie butai jaunoms šeimoms yra lyg atspirties taškas: pagyvenusios mažame būste, po kurio laiko jos keliasi į erdvesnes patalpas. Taip pat dažnai būna, jog tokius butus perka ir studentai. Baigę mokslus ir pradėję dirbti bei gauti didesnes pajamas, įsigytą ar tėvų nupirktą būstą jie parduoda ir perka didesnį “,- mano I. Gocentienė.

Įvertinusios nekintančią mažų butų paklausą, statybų ir plėtojimo bendrovės siekia dar labiau sumažinti reglamentuojamą minimalų būsto plotą - iki 20 kv.m. Šiuo metu Aplinkos ministerijos nustatytas minimalus būsto buto plotas yra 35 kv.m. Mažesnio ploto būstas registruojamas kaip gyvenamosios patalpos ar bendrabutiniai kambariai. Jiems įsigyti banko paskolos nėra teikiamos.

Apie UAB „Reals“

UAB „Reals“ valdomas nekilnojamojo turto portalas www.reals.lt patenka į labiausiai lankomų Lietuvos NT portalų penketuką.

„Reals“ vienija daugiau kaip 40 Lietuvos nekilnojamojo turto bendrovių ir statytojų: „Ober-Haus Nekilnojamasis turtas“, „Inreal“,  „ŽIA valda real estate“, „DnB NORD būstas“, „Eika“, „Andova“, „BRC Nekilnojamasis turtas“, „Imobiliar“, „Matininkai“ ir kt. Šios bendrovės bendrai užima apie 70 proc. tarpininkavimo parduodant nekilnojamąjį turtą ir jo statybų rinkos.

Arūnas Armalis

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

Ina Gocentienė

UAB “Reals” direktorė

www.reals.lt

„altinis: www.reals.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.