Siunčiami duomenys...

 

Žiemos atostogos tampa aktyvesnės

  • Vakarai LT
  • 2007, gruodžio 12, 06:41

2007 12 12

Pranešimas žiniasklaidai

Lyginant su praeitais metais, keliaujančiųjų Kalėdiniu laikotarpiu padaugėjo aštuonis kartus. Kalėdinis poilsis taps tradicija, prognozuoja viena iš didžiausių šalyje kelionių agentūra.

„Pastebime, kad žiemos švenčių laikotarpiu pamažu įsigali aktyvus poilsis – vis daugiau lietuvių Kalėdas ir Naujuosius metus sutinka kelyje“, – sako BPC Travel generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis. „Manome, kad kalėdinės kelionės netrukus, kaip ir visame pasaulyje, taps tradicija. Ypač džiugina tai, kad svarstoma galimybė įteisinti kalėdines atostogas“.

Augančios gyventojų pajamos keliones daro vis labiau prieinamomis, pastebi kelionių agentūros specialistai. BPC Travel atlikta klientų apklausa parodė, kad daugelis vidutines arba aukštesnes pajamas gaunančių šalies gyventojų keliauja bent kelis kartus per metus ir artimiausią mėnesį planuoja vykti į poilsinę ar pažintinę kelionę. Į Egiptą po Kalėdų vykstančiuose lėktuvuose šiais metais vietų neliko jau rugsėjį – visos kelionės užsakomaisiais skrydžiais išpirktos per išankstinį išpardavimą. Ir praeitais metais kelionės žiemos švenčių laikotarpiu į šią lietuvių pamėgtą Afrikos šalį buvo visiškai išparduotos.

Pasak G. Aukštuolio, dažniausiai pageidaujama kelionės trukmė – iki dešimties dienų, tačiau taip pat sparčiai populiarėja savaitgalio išvykos į festivalius, koncertus ir kitokius renginius. Kompiuterijos reikmenimis prekiaujančios įmonės padalinio vadovas Jurgis į keliones sako vykstantis dėl geros nuotaikos ir pasaulio pažinimo. „Renkuosi keliones, per kurias galiu visiškai atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių“, sako Jurgis. „Kelionėse žavi netikėtumai – stengiuosi į juos žvelgti filosofiškai, kaip į pažintį su nauja kultūra. Po kiek laiko būtent neplanuotus kelionės akcentus būna idomiausia aptarti su bendrakeleiviais“.

Kelionių agentūros BPC Travel duomenimis, sparčiai auga ne tik keliaujančiųjų per žiemos atostogas skaičius, tačiau plečiasi ir kalėdinių bei naujametinių kelionių geografija. Lyginant su praeitais metais, kelionių šventiniu laikotarpiu į tolimus kraštus parduota penkis kartus daugiau.

Populiariausius maršrutus – Braziliją, Margaritos salą, Tailandą – papildė vakarų šalių turistų pamėgtos kelionių ir poilsio vietos. Tai – kelis šimtmečius portugalams priklausiusi Indijos vakarinės pakrantės valstija Goa (didžiausias miestas čia ir dabar vadinasi Vasko da Gama), vakarų Afrikos Atlanto pakrantės šalis Gambija, septintajame praeito amžiaus dešimtmetyje atgavusi nepriklausomybę iš Britų Imperijos, per kurią visą teka Gambijos upė, Antilų salyno Kiurasao sala – savarankiška Nyderlandų Karalystės valda Karibų jūroje.

Kalėdinės atostogos įteisintos Jungtinėse Amerikos Valstijose, Rusijoje, Vokietijoje ir daugelyje kitų Europos kraštų. Visuomenės apklausų duomenys rodo, kad Kalėdų atostogų įteisinimui pritaria daugiau kaip du trečdaliai Lietuvos gyventojų.

Apie kelionių agentūrą BPC Travel

UAB „BPC Travel“ – daugiau kaip 15 metų lėktuvų bilietų pardavimo patirtį turinti viena didžiausių Lietuvos kelionių agentūrų. Pastaruosius du metus BPC Travel veikia kaip visapusiška kelionių agentūra, kurioje galima įsigyti skrydžio 450 pasaulio oro linijų lėktuvais bilietus, visų Lietuvos kelionių organizatorių keliones, užsisakyti nakvynę ir išsinuomoti transporto priemonę užsienio kraštuose bei pasinaudoti visomis kitomis išvykstančių ir atvykstančių keliautojų bei dalykinių svečių aptarnavimo paslaugomis. Šeši keliautojų aptarnavimo centrai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje kasdien aptarnauja daugiau kaip 300 klientų. 2006 metais įmonės apyvarta siekė 20 mln. litų.

Eglė Špucytė

UAB „BPC Travel“

Paslaugų ir rinkodaros departamento direktorė

Dalius Kaminskas

RsVA „Baltic Media Partners“

„altinis: www.bpctravel.lt/

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.